Monday, November 28, 2016

REVIEW UPIN IPIN JENG JENG JENG. BETUL KE TAK BEST?

Sana sini orang bercakap tentang Upin Ipin Jeng Jeng Jeng.. Hari ni saya pun nak review tentang cerita ni. Alhamdulillah berkesempatan bawak anak-anak semalam. So siapa yang bercadang nak bawak anak-anak boleh la plan. 

"Mami, Kalau kita lukis upin ipin banyak-banyak, pakai baju upin ipin, pakai barang upin ipin, ubat gigi upin ipin NANTI UPIN IPIN AKAN KELUAR KE 😄"

Ha itulah dialog Aira bila keluar panggung. Anak kami yang kedua ni berusia 5tahun. Dan saya dapat rasa Aira dan Kak long enjoy sangat dengan movie ni. Sehingga Aira rasakan watak upin ipin akan benar-benar dapat datang dalam real life menolong dia bila dia memerlukan. Ala-ala si pari-pari gitu.

Malah bila di akhir cerita Upin Ipin tanya,
"Kawan-kawan, Siapa nak  lepas ni Upin Ipin datang tolong?"
Kak Long dan Aira dan beberapa kanak-kanak lain turut sama angkat tangan. 
Kalau nak kena sebut "jeng jeng jeng" Itulah dialog mereka ulang sejak keluar panggung.
Hihihi.. 

Kami datang ke panggung tanpa membaca sebarang sinopsis cerita ni. Memang kosongkan minda kecuali saya pernah baca semalam tentang satu review yang katakan cerita ni TAK BEST dan kanak-kanak bosan. Saya baca komen ada yang cakap best je. So nampak sangat best tak best, sedap tak sedap itu subjektif.

Saya taknak cerita tentang sinopsis sebab anda boleh google dan dapat sinopsis cerita ni. Dah banyak. Apa yang saya nak ulas dari segi emosi cerita ni, pembawakan watak utama Aqish lakonan adik Balqis sangat berkesan. Saat Kak Nor nak tinggalkan anak-anak yatim ni, tak sedar air mata saya meleleh. Saya intai anak-anak pun sedang emosi menghayati situasi tu. 

Kemunculan upin Ipin setiap kali Aqish dilanda masalah dan memerlukan dirasakan sebagai hero dalam cerita ni. Anak-anak enjoy bila lihat keletah Upin Ipin. 

Dan dari segi animasi memang real sangat nampak watak Upin Ipin tu hidup. Gamat panggung bila Upin Ipin terjatuh saat panjat pokok, terjatuh bila terkena paper yang dibaling. Scene konsert tu lagi la semua happy. Aih banyak scene la anak-anak enjoy dengan Upin Ipin walaupun mereka hanya keluar sekali sekala. Erm banyak kali jugak sebenarnya. 

Dari segi moral cerita ni, saya suka contoh baik yang Abang Awie Poyo tunjukkan, dialog bila telefonnya berbunyi "bila niat baik nak tolong anak yatim, Allah akan tolong rezeki pun murah. Duit nak masuk ni"😂
Dan saya suka dengan nasihat Upin Ipin di akhir cerita kepada Aqish, walaupun anak yatim Aqish tak boleh sedih. 

Kalau nak dicari kesalahan, dari sudut logik cerita ni, atau iklan tak langsung yang banyak dalam cerita ni, fokus yang tak banyak pada Upin Ipin, memang tak habis. Tapi bagi saya ambik je yang baik-baik. Memang banyak je yang baik-baik. Industri perfileman maju setapak dengan gabungan animasi di dalam filem. 

Gembira tengok kerjasama Kru dan Les Copaque. Kesanggupan David Teo turut menyumbang bakat lakonannya hihi, dan kesudian DHerbs Terlajak Laris untuk turut menaja cerita ni. 

Bak kata lirik lagu Jeng Jeng Jeng
 "Bersatu kita teguh
kalau bercerai kita roboh
yakinkan dirimu
semua pasti kan terjadi"


Eh disebabkan lagu ni dok terngiang-ngiang je dalam kepala ni makanya  di akhir kalam ni saya kongsikan lirik lagu ni. 

Jom nyanyi sama-sama


Upin & Ipin Jeng, Jeng, Jeng! – Yubi Band feat. Upin & Ipin

Jeng, jeng, jeng (x3),
musim baru bermula kini
hidup aku menyumbang bakti
untuk insan yang memohon bakti
moga usaha aku diberkati
tak kaya takpa, janji aku happy (x2).

Jeng, jeng, jeng (x2).
Bersatu kita teguh
kalau bercerai kita roboh
yakinkan dirimu
semua pasti kan terjadi
whoa, whoa, whoa, whoa…
whoa, whoa…
jeng, jeng, jeng.




Tinie Badri 012-2812952
 PENGEDAR SSHAKLEE PERAK
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Sunday, November 27, 2016

PETUA CIRIT BIRIT ARWAH ABAH


Cirit birit.. Uihh kalau kena letih weh. Naik pedih la. Pastu badan rasa lemau sangat kan, letih dok berulang toilet je sampai dehydrate badan.

Oke saya nak share petua arwah abah. Kalau biasa org suka cari pil chi kit on . Tapi saya paling suka dengan petua abah ni.
Teh pekat untuk stopkan cirit birit. So far memang berkesan.

Cara bancuh, ambil dua uncang teh, rendam dgn air panas suku cawan. Jangan banyak air. No gula atau susu ye. Memang pekat, agak pahit tapi sebab bancuh sikit je, picit idung minum. Ahh lega.. Memang berkesan biasanya cirit birit akan stop.

Kemudian banyak-banyakkan minum air masak untuk elak badan kekeringan air sebab asyik membuang je kan.

Now lagi best sebab dah ada Shaklee.
Air PEFORMANCE DRINK tu lagi bagus. Dalamnya ada elektrolit yang berfungsi untuk mengimbangi cecair dalam tubuh badan. Cover balik air yang banyak hilang untuk elak dehidrasi. Dan buat kita lebih bertenaga.

Kemudian jangan Lupa ambil Peppermint Ginger. Melegakan angin-angin di perut.

Tu antara tips menghadapi cirit birit.

Kalau korang ada tips petua utk kesihatan yang digunakan dalam kehidupan harian bolehlah share sama!

#shakleeffect
#tsunamishaklee
#liveamazing
#omsgroup
#amazing10

Tinie Badri 012-2812952
 PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Friday, November 25, 2016

RAHSIA ANAK DI ASRAMA KEKAL CERGAS DAN CERDAS

Sebagai ibu kesihatan anak-anaknamatlah dititikberatkan. Susah hati bila anak kerap demam sakit, tambahan kalau mereka di asrama kan. jadi apakah perlundungan yang kita boleh berikan untuk anak-anak kita. jom ikuti perkongsian dari Puan Zainah ini.


MEI 2016 (MUSIM KEDUA) TESTIMONI 23: ZAINAH MUKHTAR . [ VITAMIN SHAKLEE TINGKATKAN KESIHATAN & PRESTASI AKADEMIK ANAK-ANAK ] .

 Anak-anak adalah permata hati ayah dan ibu. Bila anak berjauhan hati tak tenang rasanya. Anak saya 2 orang tinggal di asrama. Seorang tingkatan 1 dan seorang lagi tingkatan 3 dan bakal menduduki peperiksaan PT3 tak lama lagi. . Saya selalu risau akan kesihatan dan makan minum mereka ketika di asrama. Saya risau jika mereka terpengaruh dengan kawan-kawan untuk makan mi segera dan makanan yang kurang berkhasiat. Maklum sahaja kat asrama makan nasi sekali sehari sahaja. Malam-malam lapar, mula mencari makanan segera.Serius itu la kerisauan saya setiap kali nak hantar mereka balik asrama selepas cuti. . Makanan di asrama juga saya tak tahu akan tahap kebersihannya. Berdoa sahaja agar ia tidak memudaratkan anak-anak yang makan. Takut juga bila dengar banyak cerita keracunan makanan di asrama.Saya ambil inisiatif untuk memberi anak-anak saya extra perlindungan dengan memberi mereka suplemen yang di jamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI iaitu vitamin jenama SHAKLEE. .

 Saya mula memberikan suplemen kepada anak saya yang sulung sejak hari pertama dia di asrama, saya bekalkan MEALSHAKE, OMEGA GUARD dan VITA-C CHEW. Kesukaan anak saya yang sulung ni adalah Omega Guard, habis ajer mesti dia telefon cakap dah habis, bila nak hantar yang baru. Sabar je la, Omega Guard tu mahal kakak…hihiii. Tapi demimu anak ibu sanggup berhabis untuk kesihatan dan keperluanmu. . Anak sulung saya, Asyha sangat sukakan suplemen Shaklee ni, daripada tak pandai nak menelan yang jenis kapsul tu, pernah tersembur masa mula-mula belajar telan Omega Guard, sekarang dah pandai demand nak try yang lain pulak…hahaa. .

 Alhamdulillah, sejak mengamalkan vitamin Shaklee ni, Aysha memang jarang demam ketika di asrama. Selama hampir 3 tahun di asrama, baru sekali dia kena demam dan sekali kena chicken pox sebab berjangkit dengan adik dia ketika balik cuti. Syukur juga ketika dia demam, demam dia tak lama. Saya siap pesan supaya amik Vita C Chew lebih sikit untuk cepat baik. . Sakit demam atau batuk dan selsema di asrama memang cepat berjangkit. Jadi saya berusaha untuk melindungi dan meningkatkan imun anak saya denga suplemen Shaklee. . Omega Guard dan Mealshakes dia kata best sebab dia rasa lebih cergas dan bertenaga. Bangun pagi seawal jam 4.30 pagi dan tidur selewat jam 11 malam pun dia boleh fokus untuk belajar. . Alhamdulillah keputusan peperiksaan pun agak baik, dalam ranking 10 teratas dalam tingkatan setiap kali peperiksaan setakat ni. . Itulah ShakleeEffect yang anak-anak saya perolehi. Sampai sekarang masih maintain dan konsisten amalkan vitamin Omega Guard, Mealshakes dan Vita C Chew. . Saya sangat sarankan pada semua ibu bapa untuk memberi juga anak-anak mereka vitamin yang dijamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI ni iaitu vitamin SHAKLEE. Terima kasih Shaklee!






Tinie Badri 012-2812952 PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Thursday, November 24, 2016

HARI KE 5 OPERATION BERSALIN DAN BUANG APPENDIKS DAH MEMANDU, DOKTOR INI MEMANG BERANI

Pengalaman saya bersalin secara c-zer atau pembedahan seperti biasa akan memakan masa lebih kurang 2minggu juga untuk boleh berjalan laju seperti biasa. Pengalaman doktor ini bersalin operate dan sekaligus operation keluarkan appendiks memang menakjubkan. Beliau dah 3 kali bersalin operate tau. fuh memang amazing. Buat saya tak sabar nak berpantang untuk anak seterusnya nanti mengikut apa yang beliau amalkan. Jom kita ikuti kisahnya
pengalaman bersalin czer


Hi, Assalamualaikum.. Saya Dr. Nadia Abdul Kadir, berumur 34 tahun dan memiliki 4 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah saya menghidap radang appendiks semasa hamil.


Semasa mengandungkan Baby A'isya (anak ke 4) saya 7 bulan lepas, saya mengalami 2 episod sakit pada bahagian kanan perut.
Kali pertama dalam 32 minggu dan saya disahkan menghadapi Acute Appendicitis (keradangan pada appendik).

Disebabkan kandungan masih awal dan pembedahan membuang appendiks adalah berisiko kepada baby, saya membuat keputusan untuk hanya mengambil antibiotiks (setelah berbincang dengan suami saya, Dr Shazly yang merupakan seorang pakar bedah).

Pada masa yang sama, saya meneruskan pengambilan SET HAMIL SHAKLEE dan juga NUTRIFERON. Alhamdulillah, sakit beransur hilang selepas 2 hari. Namun, pada kandungan berusia 36 minggu, saya sekali lagi diserang sakit perut yang sama seperti sebelum ini.

Kali ini sangat sakit sampai saya terpaksa dimasukkan ke wad. Sekali lagi saya didiagnos sebagai Recurrent Appendicitis (Keradangan Appendiks yang berulang). Di wad saya diberi intravenous antibiotiks. Sekali lagi saya dan suami di dalam dilema untuk meneruskan pembedahan membuat appendiks atau tidak. Ini kerana, lagi 2 minggu saya dijadualkan untuk elektif cser (saya dah cser 3 kali).

Kami membuat keputusan untuk tunggu dan lihat. Sekiranya sakit berlarutan, saya akan menjalani pembedahan. Alhamdulillah, setelah 2-3 hari, sakit beransur hilang dan doktor pakar membuat keputusan untuk membuang appendiks semasa cser. Pada 38 minggu, setelah pakar O+G mengeluarkan Baby A'isya, suami saya sendiri mengambil alih untuk mengeluarkan appendiks saya pula! Orang kata, sakit selepas cser + appendicectomy (pembedahan membuang appendiks) adalah lagi sakit berbanding cser sahaja. Ini kerana trauma pada tisu itu lagi banyak.
.

testimoni set berpantang vivix shaklee

Bimbang akan perkara ini, saya dah standby VIVIX awal-awal. Sebaik sahaja dibenarkan minum oleh jururawat, saya terus amik 1 SUDU BESAR VIVIX. Alhamdulillah dengan izinNya, petang sebelum maghrib saya dah boleh bangun sendiri dan berjalan ke tandas untuk mandi.
.

Malamnya pula saya boleh menjaga Baby A'isya sendirian (suami tidak dibenarkan menemani saya di wad). Setiap hari saya meneruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE bersama VIVIX dan NUTRIFERON. Dan pada hari ke 5, saya diceramah oleh jururawat di klinik (diorang sayang saya sebenarnya..hihi..) kerana memandu ke klinik untuk cek jaundice. (Suami di dalam dewan bedah dan tidak dapat keluar hantar kami ke klinik).
.

Apapun, pengalaman berpantang kali ini sangat berbeza berbanding 3 kali cser sebelum ini. SAKIT PADA BAHAGIAN CSER SANGAT MINIMAL, LUKA SANGAT CEPAT SEMBUH & SAYA SANGAT BERTENAGA. Saya dah alaminya sendiri, anda bila lagi?
Anda yang ingin berpantang dan luka pembedahan cepat baik sangat disarankan ambil Vivix ni. Memang best. Anda boleh klik di sini untuk pembelian

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f4655a2b707853f1b118e0dadc52f9ba

ATAU BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULTASI DAN HARGA ISTIMEWA
Tinie Badri 012-2812952 


PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK 
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM 
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER 
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG
 PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH 
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Wednesday, November 23, 2016

IBU MANA TAK SUSAH HATI BILA ANAK SEMBELIT TERUK SAMPAI DEMAM DAN BADAN SUSUT

 Saya dulu pun selalu google kat internet cari tips bagaimana atasi anak yang selalu sembelit. Ye sebab saya sendiri pun pernah alami perkara yang sama. Sampailah saya sendiri jumpa penawar sembelit untuk anak-anak dan sekarang saya selalu share dengan kawan-kawan dan customer.


Dan alhamdulillah dah ramai yang dapat kesan yang baik . Saya kongsikan salah satu dari testimoni yang saya dapat.

 "Anak selalu sangat sembelit. sampai demam teruk badan pun susut je"







Ibu mana tak susah hati bila buah hati pengarang jantung tak sihat kan. Ni di antara banyak cerita pengalaman saya bersama ibu-ibu yang anak mereka mengalami masalah sembelit teruk sehingga demam, berat badan pun menurun, selera makan pun takde.

Saya sangat gembira bila dapat feedback, anakdah makin sihat. Seronok sangat ibu bila anak makin sihat dan cergas.

Ikhtiarlah wahai ibu. Berikan yang terbaik untuk si manja anda.

InsyaAllah mealshakes sangat sangat membantu untuk mengurangkan masalah sembelit. Minuman lengkap penuh nutrisi ini bukan saja melegakan sembelit tetapi juga menaikkan selera makan anak.

Boleh diambil dari usia anak 1tahun lagi








Nak mealshakes? Anda boleh klik link ni untuk pembelian terus


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5c6ccef01fc04bcec1297ec5a752c9ad



ATAU Hubungi saya untuk konsultasi dan harga istimewa
Tinie Badri
012-2812952



PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH 
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Tuesday, November 22, 2016

Virus Zika, Benarkah Tiada Penawarnya?

Orang cakap sekarang ni tengah musim macam-macam penyakit. Risau kan. Dengan virus Zika nya. Tau kan zika takde ubat setakat ni. So apa perlu kita buat? Takkan nak tunggu dan lihat je kan.



Selain langkah pencegahan lain seperti pakai krim anti nyamuk macam Herbal blend, elakkan dari pergi ke kawasan yang dijangkiti virus ini, pakai kelambu dan bersihkan kawasan perumahan;
Apa yang kita kena buat adalah tingkatkan imuniti badan. Jangan tunggu masa dah kena virus ni je baru nak ambil vitamin C. Masa sekarang ni pun dah kena konsisten ambik Vitamin C. Satu kajian kes mendapati pengambilan vitamin C dengan dos yang tinggi dapat membantu dalam merawat pesakit Zika. 




Vitamin C bersifat antioksida yang efficient yang juga memainkan peranan sebagai antivirus.

Ada orang cakap takpelah makan je buah oren, boleh! tapi pastikah buah oren yang sampai ke tangan kita masih tinggi kandungan vitamin C nya?
Ala beli je vitamin C kat farmasi, hmm terpulang tapi pastikan ia bukan vitamin sintetik.

Saya memilih vitamin C yang semulajadi yang sustained released iaitu pelepasan berperingkat. Vitamin C Shaklee ini usianya tua setahun dari usia saya😄



 
Harga Runcit Sebotol Vitamin C Sustained Released : RM98.05 (180biji sebotol-Tahan 6bulan)

Untuk maklumat lanjut, konsultasi dan harga istimewa boleh hubungi
Tinie Badri 012-2812952

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK 
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM 
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER 
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH 
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Monday, November 21, 2016

TAK SANGKA ADIKKU YANG MACAM SUPERMAN TERKENA VIRUS KENCING TIKUS

Beberapa bulan lepas adik saya masuk icu dikatakan kena virus kencing tikus masa tu. Memang dah lama demam. Ingatkan demam biasa. Pergi klinik, klinik suruh pergi hospital. Berbotol doktor masukkn air masa dia kat emergency. Lemah sangat dia sedangkan dia orangnya sangat sangatlah cergas over aktif. Masa ni masing-masing sibuk jugak nak carik apa penawar kencing tikus atau denggi. Memang ramai terkejut masa dia masuk wad. "hero" masuk wad memang orang terkejut. Orang tempat keja dia dulu panggil dia superman. Memang jenis macam-macam boleh buat, cergas ke hulu ke hilir. Jadi bila sakit ni memang ramai la yang visit. Naik letih pak guard kat icu tu terima pelawat ramai sangat



Dia mengadu sakit dada sangat masa mula kena tu. Badan memang lemah je. Muka bengkak. Kami memang risau. Kami ambik cuti balik kampung. Hantarkan Vivix pada adik. Dan Nutriferon. Masa visit adik kat icu saya terus bukakkan bagi kunyah nutriferon. Nutriferon ni bagus kalau ada masalah denggi kencing tikus, hatta untuk yang selalu demam. Sebab ia bantu tingkatkan imun badan. Well untuk masalah macam ni memang takde ubat kan so kena cari cara tingkatkan imun lawan virus tu.




Saya bancuhkan vivix dengan air sikit, buh dalam botol air bagi adik saya minum. Nampak macam air sirap jea la kan. Bukan apa kang bawak dengan botol Merah vivix tu bising pulak nurse kan😂. Katil dah la depan kaunter.
Sebelum balik dok pesan kat adik ipar continue bagi dua menda tu. Kome jangan terkejut tengok gambar yang mata ke atas tu. Saja je di nak bagi famili kat whatsapp terkejut. Ingatkan darah. Rupanya dia minum Vivix😂 geram haku budak nih😂Alhamdulillah cepat jugak adik recover. Ikutkan awal keluar wad tapi doktor hold jugak nak tengok progress. Dok icu tu pun dua hari je lemahnya pastu elok dh segar, mulut potpek potpek ngan nurse. Hari ketiga tu dah masuk wad biasa. Yang geramnya tu baru keluar wad esoknya udah pegi ke laut. Memang tak reti dok diam. Terkejut kami dapat gambonya ni. Nengok tu cergas je.
testimoni ubat kencing tikus shaklee


Antara kisah buatku makin jatuh cinta ngan vivix si botol merah.
alhamdulillah
So kalau ada famili denggi atau kencing tikus seumpamanya bagi dua ni. InsyaAllah memang terbaik


 ubat kencing tikus mujarab

 SET PENAWAR KENCING TIKUS
  • VITAMIN C SUSTAINED RELEAS-180biji : RM98.05
  • NUTRIFERON -30 sachet : RM192.13
  •  VIVIX -150ml sebotol : RM503.50

    untuk pembelian produk ini anda boleh klik sini
     
    https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0c0628d88467dd0051bcd8b2565b619d

 ATAU BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN KONSULTASI DAN HARGA ISTIMEWA
 Tinie Badri 012-2812952


PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK 
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM 
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER 
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH 
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Sunday, November 20, 2016

DOKTOR KOREK BUANG ISI KAKI AKIBAT JANGKITAN DAN BERNANAH

Ini kisah customer saya sendiri. Pak mertua kawan sekolah saya. Saya teringat arwah abah saya dulu luka kaki sebab arwah abah ada diabetes, luka kakinya merebak hingga makan isi. Doktor korek buang isi tapak kaki. Itu isi tapak kaki dibuang akibat diabetes pun saya ngeri. Ini lagilah isi di bahagian betis yang lebih besar lukanya. Pakcik ni kakinya luka kemudian terkena racun pula semasa meracun sawah. Kesannya luka merebak infection dan bernanah sehingga doktor terpaksa korek buang isi betis kakinya sedalam lebih kurang satu inci.

BUANG ISI KAKI DIABETES

Serius ngeri sangat masa mula-mula gambar kaki ni dikongsikan di group whatsapp kawan-kawan sekolahku. Bapa mertua kawanku ni kakinya luka, luka tu pulak terkena racun semasa beliau meracun. Luka menjadi semakin teruk. Sehinggakan Doktor terpaksa membuang isi kakinya 1/2 ke 1inchi tebalnya. Nampak tak kat gambar kedua tu, tebal kan.

BUANG ISI KAKI CEPAT SEMBUH VIVIX

Gambar mula tu ada getah. Getah tu tujuan utk keluarkan air bisa dekat tulang kering supaya air bisa boleh keluar walaupun posisi kaki tu arah mana2 pun air bisa tetap akan keluar.

Saya mencadangkan Vivix kepadanya. Bapa mertuanya pun setuju untuk berikhtiar dengan Vivix ni.
Pakcik pulun minum Vivix 25/3/16,2botol dalam masa lebih kurang dua minggu,
2sudu pagi, dua sudu malam. Syukur alhamdulillah, isi kakinya elok je naik dan penuh. Rujuk gambar ketiga.
Alhamdulillah selepas mengamalkan Vivix 2botol selama 2minggu(beliau mengambil mega-dose) kaki beliau dah cantik dah naik isi. Untuk makluman, doktor tak bekalkan sebarang ubat, cuma dressing je hari-hari.
Alhamdulillah beliau sgt berpuas hati dengan Vivix. Syukur dan gembira sangat bila kawanku berkongsi cerita ni.

Pakcik nak beli lagi botol baru hari ni. Pakcik nak pergi umrah. Kawan-kawan tolong doakan sama ye. Semoga pakcik lebih sihat untuk beribadah lepas ni. Dipermudahkan niat nak pergi umrah hendaknya. Amin.

Kami cuma membantu, Allah jua Maha Penyembuh.

Dan ini feedback yang terbaru saya dapat baru ni. Tapi tiada gambar sebab takde siapa di kampung yang boleh ambilkan gambar.
vivix sembuhkan luka dengan cepat

Dah sihat pakcik ni siap boleh sembelih lembu tambat lembu lagi. Alhamdulillah

Saya sangat sarankan mereka yang operate ambil Vivix untuk cepat baikpulih luka. Maklumat lanjut tentang Vivix klik DISINI

Bagi mereka yang nak berikhtiar boleh beli dengan klik ini
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f4655a2b707853f1b118e0dadc52f9ba


Atau HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULTASI DAN HARGA ISTIMEWA

Tinie Badri 012-2812952 

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK 
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM 
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER 
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH 
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Saturday, November 19, 2016

DOKTOR TUNDA OPERATION CANCER COLON

"Suami kawan yang kena kanser kolon tu pun doktor dah dua kali tunda kimo sejak dia ambil Vivix, Alfalfa dan Vitamin C. Dia pun ulang order. InsyaAllah."

Alhamdulillah seronok kan bila dapat feedback macam ni. 




Vivix mengandungi resveratrol antioksidan yang tinggi. Kajian menunjukkan Resveratrol mampu menghalang tumbesaran kebanyakan kanser dalam tubuh manusia termasuk kanser payudara, prostat, perut, kolon, pankreas.

"Resveratrol induces apoptosis of human nasipharyngeal carcinoma cells via activation of multiple apoptotic pathways."
-Journal of Cellular Physiology-vol 226, Number 3, March 2011(page C1)

============
Order Vivix :
Tinie Badri
012-2812952
============



Tinie Badri 012-2812952 PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Friday, November 18, 2016

BOLA BOLING JATUH KE ATAS KAKI,TULANG KAKI RETAK

 Jom baca bagaimana kisah puan ini yang mengalami kesan daripada bola boling jatuh ke atas kaki. Apakah yang beliau ikhtiarkan untuk sembuhkan tulang kaki yang retak.


Ziela nak kongsikan pengalaman tragis Ziela dengan Vivix.

Pada Februari 2016 , kami buat keputusan nak hijrah ke Ampang. Jadi masa sibuk nak packing barang nak pindah. Ziela masuk dalam bilik, sebab nak keluarkan baju dalam bilik. Sebab anak tengah tidur masa tu Ziela tak on lampu. Dalam gelap, tarik kotak. Tiba-tiba kaki rasa kebas. Rupanya bola bowling suami yang berat tu jatuh atas kaki. Ya Allah. Sakit sangattt. Allah saje tau. Menangis tengok. Tiba-tiba kaki membengkak. Dalam keadaan sakit heret kaki keluar. Tunjuk kat suami. Sambil menangis cakap. "Bang kaki sayang cacat dah.. Tulang retak patah dah" sambil menangis.

Mintak suami ambikkan botol Vivix dan Herbal Blend. Picit sebanyak nya Herbal Blend atas kaki. Dan terus minum Vivix tanpa sukatan.
Malam tu tak boleh tidur. Sebab malam kan sejuk. Angin masuk banyak sebab bengkak. Menangis sambil tidur. Sebab berdenyut.
2-3 hari solat sambil duduk, tak boleh pakai kasut, kaki bengkak sentuh kain pun ngilu.
testimoni tulang vivix


Alhamdulillah selepas hari ke-4 kami pindah. Punggah barang, saya dah rasa 95% hilang rasa sakit. Cuma bila tekan. Masih rasa la. Dan dapat rasa tulang tak ditempatnya. 


Dan harini, dah masuk bulan ke 10. Ziela nak bgtau. Alhamdulillah Ziela tak cacat. Tak tempang. Dengan habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. Dan maintain vitamin kesihatan lain.
Maklumat lanjut tentang Vivix
Nak cuba Vivix untuk masalah tulang retak? Sila klik di sini.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f4655a2b707853f1b118e0dadc52f9ba


Atau Hubungi saya untuk konsultasi dan harga istimewa
Tinie Badri 012-2812952 


PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Thursday, November 17, 2016

KANSER USUS, LUKA CEPAT KERING, DOKTOR PROCEED PROSEDUR SAMBUNG USUS DENGAN CEPAT

Kanser kolon dan rektum adalah salah satu satu daripada kanser yang kerap berlaku di dunia. Di Malaysia Barat pada tahun 2002, ia merupakan kanser tertinggi di kalangan lelaki dan ketiga di kalangan wanita. Kanser kolon dan rectum biasanya bermula dengan polip (unjuran berbentuk jejari) dan berubah kepada kanser. Pengesanan awal amat penting bagi membolehkan pembuangan polip dengan segera


 
JANGAN ambil mudah jika pernah berdepan situasi ini  darah keluar dari dubur ketika buang air besar.


Sama ada darah itu berwarna merah atau hitam dan bercampur najis, atau semata-mata darah yang keluar dari dubur, ia petanda utama seseorang itu berisiko menghidap kanser usus besar.

Lebih membimbangkan jika petanda itu turut disertai perubahan tabiat ke tandas daripada sehari kepada tiga hingga empat kali sehari dan berasa tidak selesa.
Apakah gejala barah usus?

Antara gejala barah usus adalah :

  • Berak berdarah – darah bercampur dengan najis, kadangkala najis bewarna hitam seperti kopi. Ini merupakan antara tanda-tanda awal barah usus.
  • Perubahan tabiat membuang air besar seperti sembelit. Tabiat membuang air besar bagi setiap individu adalah berlainan. Jika kekerapan membuang air besar menjadi terlalu lama, contohnya daripada tabiat hari- hari ke tandas menjadi berkurangan kepada setiap tiga atau empat hari sekali.
  • Cirit-birit – ini merupakan tanda-tanda barah usus di sebelah kiri.
  • Sembelit diselangi dengan cirit – barah usus yang hampir tersumbat akan menyebabkan najis keras tidak dapat melalui usus besar. Pesakit akan mengalami gejala sembelit pada ketika itu. Najis yang tersumbat ini mempunyai banyak bakteria dan akan ‘membusuk’ di dalam usus, menyebabkan air kembali diserap ke dalam usus. Ini menyebabkan najis menjadi lembik dan berair. Pada ketika ini, pesakit akan mengalami gejala cirit. Cirit yang dialami adalah lebih daripada lima kali sehinggakan sesetengah pesakit mengadu tidak dapat mengawal simptom cirit ini. Kitaran sembelit dan cirit akan berulang.
  • Tidak berak dan kentut serta muntah. Gejala ini akan berlaku apabila usus sudah tersumbat seratus peratus.
  • Hilang selera makan dan turun berat badan. Pesakit akan menjadi kurus serta hilang selera makan dalam jangka waktu yang singkat.
  • Sakit ‘perut’ – gejala yang sangat diambil mudah. Sakit pada bahagian abdomen bergantung kepada kedudukan barah usus.
  • Tabiat ke tandas, tetapi tiada najis – Pesakit merasakan seperti mahu membuang air besar, tetapi apabila ke tandas, tiada najis yang keluar. Ini adalah disebabkan oleh kanser yang terletak pada bahagian rektum. Apabila ketumbuhan sudah memenuhi rektum, ianya memberikan mesej yang salah kepada badan seolah-olah rektum sudah dipenuhi najis. Sedangkan tiada najis di dalam rektum, yang memenuhinya adalah sel-sel kanser sahaja
  •  SUMBER: http://www.mmgazette.com/memahami-barah-usus-dr-ruhi-fadzlyana/


Rawatan
Rawatan bergantung kepada lokasi tertentu
  • Rawatan yang kerap dilakukan. sebahagian dari kolon dan rektum yang sihat dan nodus limfa juga akan dibuang. Sebahagian kecil pesakit perlu kolostomi (sebahagian usus dibawa keluar untuk pengeluaran najis) samada sementara atau pun kekal. Kesan sampingan pembedahan adalah rasa sakit, sakit bila disentuh pada kawasan pembedahan, sembelit atau cirit birit tetapi buat sementara waktu sahaja. Individu yang menerima kolostomi mungkin akan alami radangan sekeliling stoma.
  • Guna tenaga radiasi yang tinggi untuk membunuh sel kanser. Mungkin digunakan sebelum pembedahan untuk kecutkan ketumbuhan supaya senang dibuang atau selepas pembedahan untuk musnahkan sel yang tertinggal. Kesan sampingan – letih lesu, ganguan pada kulit dan kerosakan pada kulit tempat rawatan diberikan, hilang selera makan, loya dan cirit birit dan ia juga menyebabkan perdarahan di dalam najis atau penyumbatan usus.
  • Gunakan ubat untuk bunuh sel kanser selepas pembedahan untuk buang sel yang tertinggal. Kesan sampingan – loya, muntah, cirit birit atau rekahan di mulut.
 TESTIMONI KANSER USUS, LUKA CEPAT SEMBUH
Ayah mertua puan ni kanser usus, doktor operate buang usus dan doktor akan buat prosedur untuk sambung usus semula. Doktor target 2-3bulan luka akan kering.

Alhamdulillah dalam sebulan lebih je LUKA CEPAT KERING. Doktor pun happy tengok luka cepat kering so doktor akan proceed operation sambung usus semula. ALHAMDULILLAH



 
Untuk beli Vivix secara terus anda boleh klik di sini



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f4655a2b707853f1b118e0dadc52f9ba

Atau hubungi saya untuk konsultasi dan harga istimewa
Tinie Badri 012-2812952 




PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Wednesday, November 16, 2016

SLIP DISC SAKITNYA HINGGA BERJALAN MENGENGKANG KE HOSPITAL

Kisah yang akan saya kongsikan ini unik kerana beliau  bukan saja ada masalah slip disc yang teruk tetapi juga masalah prolong period. Iatu haid yang berpanjangan.  Apakah ikhtiar yang dilakukan sehingga beliau sembuh dari slip disc dan prolong period tiada lagi.



Assalamualaikum wbt.

Saya Siti Roziana Bt.Alias, berumur 33 tahun dan merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya seorang WAHM dan kini menetap di Puchong.
.

Saya seorang yang agak aktif ketika di universiti dahulu. Bola jaring, kayak dan aktiviti rekreasi lasak menjadi pilihan ketika itu. Pendek kata..jatuh terseliuh, lebam dan injured dah jadi rutin saya. Akibatnya belakang mula rasa sakit hingga ke tapak kaki.
.

Pernah juga saya pergi mengurut kerana kecederaan yang saya alami tetapi kerana tempat mengurut itu agak jauh dari Universiti itu sekali sahaja saya kesana. Dan saya pendam sakit itu kononnya tak mahu terlalu memikirkannya dan berharap ia akan baik sendiri suatu hari nanti
.

Tuntutan kerjaya saya sebagai Jurutera Rangkaian memerlukan saya banyak keluar pejabat dan pergi ke tempat pelanggan kami. Oleh kerana kerja saya melibatkan pemasangan kabel, perkakasan IT dan computer..makanya kebanyakan barang itu saya akan angkat sendiri selagi terdaya. Tanpa saya sedari sakit itu datang semula. Paling ketara di bahagian belakang hinggalah ke tapak kaki. Berdenyut-denyut dan sungguh menyakitkan.
.

Jadi apabila saya mula rasa sakit..saya akan makan kan ubat tahan sakit yang diberikan doctor. Memang lega..namun ia hanya berkesan untuk sementara waktu..

Hendak dijadikan cerita, pada tahun 2013 sakit belakang saya menjadi amat kronik. Sakit hingga saya berjalan mengengkang ke hospital kerana terasa amat perit di bahagian pinggang, punggung dan kaki. Jika saya berjalan seperti orang normal..sepertinya ada sesuatu mencucuk-cucuk belakang dan kaki saya.
.

Suami cadangkan saya refer terus ke pakar Ortopedik kerana keadaan saya yang amat merisaukan nya. Bila sesi soal jawab dengan pakar..pakar menegur saya kerana membiarkan masalah belakang saya yang berlarutan tidak dirawat sehingga 9 tahun lamanya.Pelik juga katanya saya boleh tahan sakit sebegitu..huhuhu..

Beliau menjalankan beberapa ujian dan hasil dari ujian MRI mendapati tulang L4 saya telah terkeluar sedikit atau dalam istilahnya Slip Disc. Kata doctor itulah yang menjadi punca kepada sakit belakang saya selama ini dan ia masih belum di tahap kritikal.

Saya ditahan wad selama seminggu dan menjalani beberapa sesi fisioterapi dan ia mendatangkan sedikit kelegaan. Namun kata doctor saya tidak boleh terlalu lasak dan mengangkat benda berat kerana masalah slip disc saya itu. Sedih mendengarnya kerana saya sedar sebagai seorang pekerja/ ibu pasti banyak perkara yang akan terbatas nanti.

Disebabkan tuntutan kerja yang agak sibuk ketika itu saya tidak menumpukan proses penyembuhan fisioterapi yang telah dijadualkan doctor, namun saya cuba ikhtiar dengan cara lain yang saya rasa fleksibel dengan diri saya.
Saya bertanyakan kepada rakan dan juga mencari di internet . Saya lihat ramai orang bercerita tentang khasiat Vivix yang telah membantu ramai pesakit kronik untuk kembali sihat. Jadi tanpa berlengah lagi...tanpa berkira kira berapa harga sebotol Vivix itu saya terus membeli sebotol Vivix dan juga GLA ( Saya consume serentak dengan Vivix kerana saya turut mengalami masalah prolong period)

Awal ambilan saya kena healin crisis yang teruk juga...pening kepala, tak sedap badan, rasa nak demam.. tapi saya tabahkan hati juga untuk habiskan sebotol.

Perubahan yang mula-mula saya rasai, apabila Prolong Period saya yang tak berhenti selama 6 bulan (dimana seiring dengan sakit slip disc) berhenti serta merta. (Prolong period ini tidak tahu apa puncanya kerana saya disahkan tiada cyst dan fibroid oleh Doctor O&G.)

Perubahan ini turut disedari oleh suami. Katanya saya nampak sihat berbanding dulu dan tidak lagi mengadu sakit belakang setiap malam

Dan syukur pada anugerah yang tak terhingga dariNya yang saya hamil anak kami yang ketiga.Saya alahan diawal kehamilan namun tiada sakit pinggang /belakang yang teruk seperti dua kali kehamilan sebelum ini. Dengan asbab Vivix dan GLA, slip disc dan prolong period saya sembuh. Badan saya sihat dan segar..malah sentiasa bertenaga. Terima kasih Allah..terima kasih Vivix kerna kembalikan semula nikmat sihat pada diri saya.
Anda ada masalah yang sama? Dan ingin ikhtiar dengan Shaklee?
Anda boleh klik untuk order
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=cf8f0678e67cb002c2b68f9f68629885



Atau hubungi saya untuk konsultasi percuma dan harga istimewa
Tinie Badri 012-2812952

 PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK 
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM 
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER 
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH 
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

Tuesday, November 15, 2016

PENGALAMAN BERSALIN VACUM, LUKA TERBUKA TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK

Hari ini saya akan kongsikan kisah bagaimana pengalaman ibu ini bersalin secara vacum, luka bersalin terbuka sehingga beliau tidak boleh jalan atau duduk. Bagaimana beliau ikhtiar supaya luka bersalin teruknya itu cepat pulih dan badannya cepat sihat.
SET BERPANTANG TERBAIK



Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.

Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.

5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang " banyak" belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya.

Nak duduk sakit..

Nak berjalan lagi la sakit..

Sampai nak duduk menanges.. huhuhu

Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.

3 Hari konsistent makan setiap hari....

ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar


.

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ' lain sangat ' .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak.

2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser.

3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
.

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.

Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan

Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.

Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

  Nak cuba Vivix? Anda boleh beli terus dengan klik

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f4655a2b707853f1b118e0dadc52f9ba

Atau Hubungi saya untuk konsultasi dan harga istimewa
Tinie Badri 012-2812952

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK 
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM 
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER 
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT 
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH 
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR 
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN 
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...