Friday, November 25, 2016

RAHSIA ANAK DI ASRAMA KEKAL CERGAS DAN CERDAS

Sebagai ibu kesihatan anak-anaknamatlah dititikberatkan. Susah hati bila anak kerap demam sakit, tambahan kalau mereka di asrama kan. jadi apakah perlundungan yang kita boleh berikan untuk anak-anak kita. jom ikuti perkongsian dari Puan Zainah ini.


MEI 2016 (MUSIM KEDUA) TESTIMONI 23: ZAINAH MUKHTAR . [ VITAMIN SHAKLEE TINGKATKAN KESIHATAN & PRESTASI AKADEMIK ANAK-ANAK ] .

 Anak-anak adalah permata hati ayah dan ibu. Bila anak berjauhan hati tak tenang rasanya. Anak saya 2 orang tinggal di asrama. Seorang tingkatan 1 dan seorang lagi tingkatan 3 dan bakal menduduki peperiksaan PT3 tak lama lagi. . Saya selalu risau akan kesihatan dan makan minum mereka ketika di asrama. Saya risau jika mereka terpengaruh dengan kawan-kawan untuk makan mi segera dan makanan yang kurang berkhasiat. Maklum sahaja kat asrama makan nasi sekali sehari sahaja. Malam-malam lapar, mula mencari makanan segera.Serius itu la kerisauan saya setiap kali nak hantar mereka balik asrama selepas cuti. . Makanan di asrama juga saya tak tahu akan tahap kebersihannya. Berdoa sahaja agar ia tidak memudaratkan anak-anak yang makan. Takut juga bila dengar banyak cerita keracunan makanan di asrama.Saya ambil inisiatif untuk memberi anak-anak saya extra perlindungan dengan memberi mereka suplemen yang di jamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI iaitu vitamin jenama SHAKLEE. .

 Saya mula memberikan suplemen kepada anak saya yang sulung sejak hari pertama dia di asrama, saya bekalkan MEALSHAKE, OMEGA GUARD dan VITA-C CHEW. Kesukaan anak saya yang sulung ni adalah Omega Guard, habis ajer mesti dia telefon cakap dah habis, bila nak hantar yang baru. Sabar je la, Omega Guard tu mahal kakak…hihiii. Tapi demimu anak ibu sanggup berhabis untuk kesihatan dan keperluanmu. . Anak sulung saya, Asyha sangat sukakan suplemen Shaklee ni, daripada tak pandai nak menelan yang jenis kapsul tu, pernah tersembur masa mula-mula belajar telan Omega Guard, sekarang dah pandai demand nak try yang lain pulak…hahaa. .

 Alhamdulillah, sejak mengamalkan vitamin Shaklee ni, Aysha memang jarang demam ketika di asrama. Selama hampir 3 tahun di asrama, baru sekali dia kena demam dan sekali kena chicken pox sebab berjangkit dengan adik dia ketika balik cuti. Syukur juga ketika dia demam, demam dia tak lama. Saya siap pesan supaya amik Vita C Chew lebih sikit untuk cepat baik. . Sakit demam atau batuk dan selsema di asrama memang cepat berjangkit. Jadi saya berusaha untuk melindungi dan meningkatkan imun anak saya denga suplemen Shaklee. . Omega Guard dan Mealshakes dia kata best sebab dia rasa lebih cergas dan bertenaga. Bangun pagi seawal jam 4.30 pagi dan tidur selewat jam 11 malam pun dia boleh fokus untuk belajar. . Alhamdulillah keputusan peperiksaan pun agak baik, dalam ranking 10 teratas dalam tingkatan setiap kali peperiksaan setakat ni. . Itulah ShakleeEffect yang anak-anak saya perolehi. Sampai sekarang masih maintain dan konsisten amalkan vitamin Omega Guard, Mealshakes dan Vita C Chew. . Saya sangat sarankan pada semua ibu bapa untuk memberi juga anak-anak mereka vitamin yang dijamin SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI ni iaitu vitamin SHAKLEE. Terima kasih Shaklee!






Tinie Badri 012-2812952 PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020 PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.