Thursday, January 28, 2016

7 SEBAB PENGALAMAN TERBANG DENGAN EMIRATES AIRLINES SANGAT BEST

Melihat gambar-gambar di dalam galeri telefon saya semalam mengingatkan saya untuk berkongsi pengalaman menaiki penerbangan Emirates Airlines semasa pergi dan balik menunaikan umrah bulan lepas. Sememangnya ia pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Sejujurnya ini kali kedua saya menaiki kenderaan yang dipanggil "kapal terbang ini". Kali pertama semasa ke Sabah.
Dan saya sangat berpuas hati dengan Emirates Airlines. Yes!! Terbaik!!
Yang paling best Kak Long Syaza ni la. Tak habis-habis memuji "Kakak cantik yang baik" kepada pramugari Emirates yang murah dengan senyuman. Sehinggakan Kak Long pun senyum je sepanjang dalam flight.
emirates best


Saya kongsikan beberapa perkara yang best mengikut pengalaman kami bersama syarikat penerbangan "The World 1st Airlines" ini.

1. Flight attendance yang sangat-sangat membantu. Alhamdulillah mudah untuk meminta pertolongan terutama dalam menguruskan mak mertua yang mengalami kesukaran untuk berjalan masuk ke dalam flight. Mereka sedia membantu dengan menyediakan wheel chair khas pada mereka yang memerlukan di dalam flight. Takde pulak gambar mak mertua, hanya ada gambar ini dalam hp saya. Cuma satu tips, jika anda perlukan wheel chair semasa turun flight iaitu di airport, sila maklumkan dan request pada flight attendance (pramugari) awal-awal. Iaitu sebelum berlepas.

2.Penerbangan yang memakan masa panjang tidak terasa dengan adanya Games, Filem-filem lama dan baru, juga paparan pandangan hadapan bahagian luar kapal terbang juga pandangan bahagian bawah kapal terbang.

 Kita boleh tengok juga kedudukan kapal terbang sekarang di mana dan dianggarkan penerbangan lagi berapa lama untuk sampai. Skrin yang besar dan jelas dan earfon yang memuaskan.
Anak-anak kecil ni tak payah ajar, dia lagi pandai menekan sana sini.

3. Kanak-kanak dapat goodies. Yeyyyyzz.. Suka sangat Kak Long bab ni. (Kalau bagi mami pun mami suka heh) Masa penerbangan KL-Dubai ni dapat Pencil color dan buku mewarna. Semasa penerbangan Dubai- Jeddah dapat selimut comel bentuk kartun. Ni semua idea nak bagi anak-anak tak bosan dan hilangkan rasa takut diorang la ni.

4. Makanan yang superb best. Air-air buah yang sedap, pemanis mulut yang best-best. Nasi mandy, makaroni.. Lunch, dinner, breakfast semua best-best. Betul-betul satu menu je yang saya tak boleh telan masa dalam penerbangan balik. Kambing masak herba hijau. Tapi takde masalah sebab side dish nya pun boleh mengenyangkan. Untuk anak kecil macam Syaza yang jenis memilih makanan, alhamdulillah menu sepanjang flight semua memenuhi selera dia. Licin tak payah mami tolong hihi.

5. Masa berjumpa dengan sepupu baru ni, dia tanya naik flight apa umrah hari tu. Bila bagitau naik Emirates katanya "wah best lah kapal terbang besar, langgar awal pun tak terasa". Eh haah la baru saya perasan. Masa pergi Sabah hari tu terasa bila jugak gegarnya. Tapi kali ni memang tak terasa apa pun. Oh sebab kapal terbang ni besar rupanya. Pastu suami pun cakap, memang la dua tingkat oke. Owhhhh

6. Tempat duduk yang selesa. Bagi aku la tempat dia selesa dan tak semput sangat walaupun kelas Ekonomi. Kalau Business class lagi la selesa ye dak. Hihi. 
seat emirates comfortable

7. 

Dapat "Meal Voucher" masa transit 6 jam di Dubai Airport. Semasa perjalanan Kembali ke tanah air, kami transit dari Jeddah- Dubai selama 6jam. Sebelum meneruskan perjalanan Dubai-KL. Masa kat Mekah Mutawif siap pesan sediakan bekalan makanan roti ke apa kalau nak elak beli-beli makanan kat Airport Dubai. Yerla dah tentu mahal, pastu nak kena tukar matawang. Yang kami pulak, mak mertua memang dah siap-siap tukarkan beberapa ratus matawang untuk di Dubai nanti, konon nak merasa la makanan orang Dubai nanti 😄. Ustaz pun tak tahu rupanya ada dapat Voucher makanan sehinggalah dah nak naik flight di Jeddah. Menarik sangat!! Pergi je di restoran-restoran terpilih dan pilih makanan yang kita nak. Serius memang kenyang sangat. Kiranya 6jam tu takde la terasa sangat. Takde gambar hat ni 😂. Punyalah kenyang sangat sampaikan masa dalam flight, ratah-ratah je lauk. 

Secara overall memang sangat best penerbangan dengan Emirates Airlines. Tak terasa penat walau penerbangan yang panjang. Kalau ada rezeki berjalan-jalan melihat dunia insyaAllah kami akan pilih syarikat penerbangan ini lagi, nak rasa Business Class dan 1st Class pulak Amin. 

Wednesday, January 27, 2016

16 INFO TENTANG VIVIX YANG SERING JADI TANDA TANYA



Segalanya info tentang Vivix akan saya kongsikan di sini hari ini. Ye, kata orang putih "FAQ VIVIX". Ye saya faham bila ramai yang cakap Vivix ni terbaik untuk masalah-masalah penyakit kritikal (penyakit orang kaya) dah tentu banyak info tentang Vivix yang ingin anda tahu. Jadi jom kita baca 16 soalan tentang Vivix yang patut anda tahu. 


Siapa yang boleh mendapat manfaat daripada Vivix?
Mana-mana orang dewasa yang berkenaan dengan penuaan selular dan untuk mengoptimumkan tahap kesihatan yang baik. Vivix tidak digalakkan untuk wanita hamil atau menyusukan anak, atau sesiapa sahaja yang berumur kurang daripada 18 tahun. Jika anda tetap ingin mengambilnya boleh tetapi atas risiko sendiri. (Apapun kandungan Vivix hanyalah buah-buahan dan tumbuhan botani yang tinggi antioksida)



1Adakah Vivix selamat?
Ya. Data sedia ada menunjukkan bahawa dos resveratrol dalam tempoh 30 hingga 150 mg pelbagai / hari adalah selamat pada manusia - yang berbeza dengan kesan sampingan yang diperhatikan dalam ujian klinikal derivatif resveratrol sintetik yang dibangunkan oleh industri farmaseutikal.

2.Apakah pengambilan yang disyorkan Vivix setiap hari?
Satu sudu teh.

3.Adakah Vivix selamat untuk mengambil dengan makanan tambahan yang lain?
Vivix boleh diambil bersama semua makanan tambahan Shaklee. Tiada interaksi diketahui antara Vivix atau mana-mana bahan-bahan dan-mana makanan tambahan yang lain.

Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan bahawa orang-orang yang di bawah jagaan doktor untuk keadaan perubatan atau penyakit, atau yang mengambil ubat-ubatan preskripsi, terutamanya ubat mencairkan darah, membincangkan penggunaan Vivix dengan doktor mereka terlebih dahulu.

4.Adakah saya perlu menyimpan Vivix dalam peti sejuk?
Penyejukan selepas pembukaan akan membantu untuk mengekalkan kesegaran optimum, warna, dan aktiviti polifenol maksimum dalam produk.



5.Bilakah saya perlu mengambil Vivix?
Ambil Vivix setiap hari, sebaik-baiknya dengan makan seperti sarapan pagi atau makan tengah hari. Goncang sebelum mengambil hidangan yang disyorkan satu sudu teh sehari.

6.Adakah saya perlu mengambil lebih daripada satu sudu teh setiap hari?
Menurut kajian terkini, tidak kelihatan apa-apa faedah tambahan dari mengambil lebih daripada hidangan yang disyorkan satu sudu teh sehari.

7.Sekiranya saya minum Vivix setiap hari?
Ya. Vivix menghidupkan gen anti-penuaan untuk sehari atau lebih. Jika anda berhenti mengambil Vivix, anda mula semakin tua kadar yang sama yang seperti sebelum anda mula mengambil Vivix.

8.Adakah Vivix mengandungi alkohol?
Vivix tidak mengandungi alkohol.

9.Adakah Vivix mengandungi emodin?
Tidak. emodin, yang terdapat dalam Knotweed Jepun adalah laxitive a. Walaupun emodin tidak toksik, ia adalah perengsa anda tidak akan mahu dengan mengambil produk memanjangkan umur setiap hari. Pasukan sains kita pergi lebih keras untuk menghapuskan semua emodin dalam Vivix.

info vivix shaklee

10.Bagaimanakah minum Vivix membandingkan dengan resveratrol dalam wain merah?
Kandungan Resveratrol berbeza dengan kualiti. Secara purata walaupun wain berkualiti tinggi mengandungi kira-kira 1mg resveratrol setiap gelas. Satu sudu teh Vivix akan memberi anda 100 X jumlah itu.

Terdapat wain yang mengandungi serendah .o3 mg resveratrol setiap gelas. Dalam kes ini, satu sudu teh Vivix boleh mengandungi sebanyak 500 kali resveratrol yang anda akan dapat dalam purata sebotol wain merah.

Dengan mengandaikan kualiti yang tinggi, satu sudu teh Vivix adalah resveratrol setara dengan 100 gelas wain - jumlah Dr. David Sinclair percaya akan menghasilkan keputusan yang beliau dapati di dalam kajian beliau.

11.Adakah terdapat bahan pengawet dalam Vivix?
Tidak. Tiada bahan pengawet tambahan. Tiada bahan-bahan buatan dalam Vivix.

12.Adakah Shaklee menyejukkan Vivix?
Ya. Untuk memastikan Vivix tetap segar sebelum kami menghantar, kami mempunyai sebuah bilik sejuk yang sangat besar dedikasi sepenuhnya kepada Vivix. Apabila anda membuka botol, kami mengesyorkan anda menyimpannya dalam peti sejuk, seperti jus yang anda mahu

Untuk memastikan kesegaran produk anti penuaan itu, kita tetap meletakkan produk (di bawah 65 darjah). Proses ini membolehkan kita untuk menjamin ia stabil.

13.Mengapa tidak Vivix dihantar di bawah suhu penyejukan?
Ujian yang meluas telah dijalankan, termasuk penghantaran sebenar di seluruh negara dan pengangkutan simulasi di bawah suhu dan kelembapan yang melampau, telah mengesahkan bahawa produk berkualiti tinggi ini dikekalkan di bawah semua keadaan semasa penghantaran.

14.Apakah Vivix Kosher yang disahkan?
Ya. Shaklee memasarkan produk Certified Halal dalam produk Malaysia dan Kosher Certified di Amerika Syarikat dan Kanada pasaran.


15.Apakah Vivix dijamin?
Jaminan Vivix adalah mudah: Jika atas apa-apa sebab anda tidak benar-benar gembira dengan pembelian Vivix anda, kami gembira akan membayar balik setiap sen yang anda dibayar. Ya. Kami mengambil segala risiko, anda tidak mengambil. 

16. Bolehkah saya mengitar semula pembungkusan Vivix ini?
Ya boleh. Botol dan kotak Vivix ini selamat untuk dikitar semula. (Memang cantik pun botol Vivix ni)


Tuesday, January 26, 2016

10 FAKTA PELIK TAPI BENAR TENTANG DIABETES YANG ANDA WAJIB TAHU

Kita semua kenal seseorang yang didiagnosis dengan diabetes. Dalam Kesihatan Kebangsaan dan Morbiditi 2011, dianggarkan bahawa 2.6 juta rakyat Malaysia yang terjejas oleh penyakit ini.

Diabetes adalah salah satu penyakit yang paling biasa di dunia. Ini 10 Fakta Pelik Tapi Benar Tentang Diabetes yang anda wajib tahu


1. Makan gula terlalu banyak tidak menyebabkan kencing manis

Makan terlalu banyak gula tidak akan menyebabkan penyakit kencing manis. Seseorang yang mendapat diabetes disebabkan oleh beberapa faktor, seperti:

Diabetes jenis 1 berlaku apabila pankreas sepenuhnya berhenti membuat sebarang insulin (hormon yang membantu memproses glukosa badan dalam makanan untuk tenaga). Ahli-ahli sains mengesyaki faktor persekitaran, virus atau genetik memainkan peranan dalam seseorang membangunkan diabetes jenis 1.

Diabetes jenis 2 adalah disebabkan apabila badan tidak menghasilkan insulin yang mencukupi dan / atau tidak dapat menggunakan insulin dengan betul. Bentuk kencing manis biasanya berlaku pada orang yang lebih 40 tahun, berat badan berlebihan, dan mempunyai sejarah kencing manis dalam keluarga mereka.

2. Anda tidak boleh dijangkiti diabetes dari orang lain

Anda tidak boleh dijangkiti diabetes dari orang lain seperti sejuk atau selesema; ia bukan satu penyakit berjangkit atau menular. Walaupun ahli-ahli sains tidak sepenuhnya pasti apa yang menyebabkan diabetes, nampaknya ada kaitan genetik dengan gangguan. Ini bermakna bahawa jika diabetes wujud dalam keluarga anda, anda mungkin mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mendapat penyakit ini.

3. Orang banyak lemak tidak selalu mengalami penyakit kencing manis
Berat badan yang berlebihan tidak meningkatkan risiko tetapi ia tidak bermakna bahawa orang yang gemuk pasti akan menjadi diabetes. Dan masih ramai pesakit kencing manis yang tidak pernah mengalami berat badan berlebihan. Jadi orang berbadan kurus juga perlu berhati-hati.

4. Diabetes boleh membunuh anda
Diabetes adalah salah satu punca utama kematian di Malaysia. Tinjauan 2008 mengenai punca kematian di Malaysia kedudukan diabetes tempat kelima dalam 10 sebab-sebab kematian di Malaysia, statistik ini menjadikan diabetes lebih tinggi daripada strok dan tekanan darah tinggi.

5. Bukan sahaja orang-orang tua mendapat diabetes
Terdapat semakin ramai kanak-kanak dan remaja yang sedang mengalami diabetes jenis 2. Pakar mengesyaki bahawa trend ini dikaitkan dengan peningkatan kadar obesiti kanak-kanak, pemakanan yang tidak sihat dan kurang bersenam.
diabetes shaklee

6. Kanak-kanak tidak boleh  berkembang peringkat diabetesnya.
Hampir semua kanak-kanak yang menghidap diabetes mempunyai jenis 1, yang apabila pankreas sepenuhnya berhenti membuat sebarang insulin. Kekurangan ini adalah kekal dan keupayaan badan untuk menghasilkan insulin tidak akan datang kembali. Oleh itu, kanak-kanak yang menghidap diabetes jenis 1 perlu mengambil insulin untuk sepanjang hidup mereka sehingga penawar ditemui.

7. Mereka yang mempunyai diabetes tidak perlu makan makanan kencing manis khas
Pesakit kencing manis disyorkan untuk mengikuti diet yang sihat, tetapi ia cukup banyak rancangan diet yang sama seperti orang lain. Ini bermakna mempunyai pelan hidangan yang terdiri daripada makanan gandum, protein tanpa lemak, sayur-sayuran dan buah-buahan. Diet yang rendah lemak dan sederhana dalam kedua-dua garam dan gula juga dicadangkan. 

diabetes food


8. Pesakit diabetes boleh makan gula-gula atau pencuci mulut
Sebagai pesakit kencing manis tidak bermakna anda perlu benar-benar mengurangkan perkara gula daripada diet anda. Selagi gula-gula dan pencuci mulut yang dimakan secara sederhana dan sebahagian daripada rancangan makanan yang sihat, pesakit diabetes masih boleh menikmati manisan mereka. Sebagai pesakit kencing manis tidak bermakna anda perlu benar-benar mengurangkan perkara gula daripada diet anda. Selagi gula-gula dan pencuci mulut yang dimakan secara sederhana dan sebahagian daripada rancangan makanan yang sihat, pesakit diabetes masih boleh menikmati manisan mereka dari semasa ke semasa. Pesakit kencing manis masih perlu mengurangkan pengambilan gula, tetapi yang penting adalah untuk mempunyai sebahagian kecil daripada makanan manis dan simpan untuk majlis-majlis khas.

9. Mengambil insulin tidak bermakna bahawa diabetes anda adalah lebih teruk
Mengambil insulin tidak bermakna bahawa diabetes anda adalah lebih teruk atau bahawa anda telah gagal, sebaliknya, ia sebenarnya membantu anda untuk menguruskan diabetes anda lebih baik yang akan membantu anda mengurangkan risiko komplikasi yang berpotensi. Perubahan diabetes dari masa ke masa dan orang yang bermula dengan ubatan secara oral pada mulanya mungkin akan beralih kepada suntikan insulin untuk menyediakan kawalan diabetes yang lebih baik.

insulin diabetes vivix


10. Insulin suntikan tidak menyakitkan
Mengambil suntikan insulin tidak sepatutnya menjejaskan sama sekali dengan mengamalkan teknik suntikan yang baik. Kebanyakan jarum pen insulin juga pendek dan nipis yang membantu untuk mengurangkan rasa tidak selesa.

Oleh Victoria Brown

Artikel ini pertama kali diterbitkan pada www.thestar.com.my pada 10 November 2013.


Monday, January 25, 2016

Batuk Berdarah Jangkitan Paru-paru Hampir Kena Tebuk

Pernah dengar tak jangkitan paru-paru sehingga batuk berdarah. Jangkitan kuman di tisu paru-paru dikenali sebagai pneumonia. Ia adalah jangkitan kuman yang biasa di kalangan kanak-kanak kecil dan orang-orang tua. Ia disebabkan oleh virus atau bakteria.
Jangkitan kuman ini boleh jadi tidak serius dan boleh jadi jugak  hingga membawa kepada keadaan yang membahayakan nyawa. 


batuk berdarah


Ini testimoni pelanggan kawan saya yang mengambil VIVIX untuk masalah jangkitan kuman dalam paru-paru. 

Dah tak batuk berdarah dah
=====
.
3 hari lepas, seorang customer nak beli Vivix untuk adiknya. Kena jangkitan kuman dalam paru-paru. Darah penuh dah sebelah paru-paru. Batuk berdarah. Dah seminggu kat hospital, doktor nak tambah antibiotik lagi kuat sebab nampak worse. Hampir kena tebuk keluarkan cecair.
.
Semalam, dia telefon. Nak beli Vivix lagi. Untuk pesakit sebelah katil adiknya pula.
.
Bila ditanya, macamana keadaan adik. Alhamdulillah, dah improve sangat katanya.
.
Sampai ke hospital semalam, sempat berborak dengan adiknya. Katanya,  sebelum makan Vivix, bila batuk aje mesti berdarah. Darah fresh merah pula tu.
.
Baring mengiring pun, darah boleh keluar dari mulut begitu sahaja.
.
Alhamdulillah, lepas ambil megadose Vivix, esoknya dah tak ada darah bila batuk. Keadaan dah improve sangat-sangat dengan kuasa Allah. 
.
Masa sampai hantar Vivix, ibunya tanya "satu je ke?" Rupanya bukan seorang pesakit dalam wad tu yang berminat nak beli. Ada dua orang lagi. Mungkin nampak improve adik ni banyak sangat.

Syukur.
Live testimoni dari pesakit sendiri buat rasa terharu. Sebak rasanya dapat membantu. Kakaknya tak putus-putus ucap terima kasih.
.
Semua Allah punya kuasa.Alhamdulillah.
-Ida Ifaz

Vivix mengandungi resveratrol yang tinggi yang bersifat Anti-virus, anti oksidan, anti-inflammotary dan melindungi daripada jangkitan. Vivix Shaklee mempunyai kelulusan KKM dan disahkan HALAL oleh badan yang diperakui oleh JAKIM. 

Harga Runcit sebotol VIVIX (150ml)=RM503.50
Beli 2botol pada harga ahli yg ISTIMEWA. Percuma Keahlian, Percuma penghantaran. Dan pulangan tunai ke dalam akaun anda.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan Vivix bagi rawatan jangkitan paru-paru sila hubungi saya. 
InsyaAllah saya akan guide cara makan yang terbaik.


Friday, January 22, 2016

CARA MENGUBATI RESDUNG CEPAT SEMBUH SEMUDAH A B C !

Resdung sangat tidak selesa. Tanda-tanda resdung seperti Bersin pagi-pagi, gatal hidung dan muka, selsema memanjang, selalu tonyoh mata.  Saya kongsikan cara mengubati Resdung cepat sembuh semudah ABC!

Kebiasaan bila diperiksa didalam hidung, pasti membengkak dindingnya. Itu yang menyebabkan rasa tersumbat.Saya nak syorkan Shaklee,resdung boleh dibantu dengan makan suplemen Shaklee, InsyaAllah.Kalau dihospital pun pesakitakan dibantu dengan bagi ubat untuk kawal simptom sahaja, tapi allergiknya tu kita susah nak hilangkan. Pesakit perlu elak apa yang mereka tak tahan.Dengan Shaklee, ikhtiar kita untuk menyahkan toksin badan, meningkatkat imun badan sekaligus mengurangkan gejala allergik tadi. Sangat tidak selesakan.






A- ALFALFA



  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  • Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  • Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.
  • Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.
  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  • Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.


  • B- BCOMPLEX
  • Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh

  • C- VITAMIN C
  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  • Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.


  • Jangan simpan rasa sakit dan tidak selesa itu oke. Dapatkan set resdung yang selamat dan berkesan ini dengan segera. Hubungi saya untuk maklumat lanjut.

    Untuk tips percuma dan konsultasi serta HARGA ISTIMEWA 
    ✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat 
    ✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/ ✉ Email: hartini.badri@gmail.com ✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952 ➲ COD Area: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River


    x

    Saturday, January 16, 2016

    KENAPA BISNES TANPA PINJAMAN BANK INI BEST SANGAT

    2016 dijangka tahun yang sangat mencabar. Kos hidup semakin meningkat, masing-masih dah  berfikir apakah cara nak tambah pendapatan. Ye selain mengawal perbelanjaan kita kena fikir jugak apa cara bagi tambah pendapatan sedia ada. Menyahut seruan pak menteri jugak kan.


    Alhamdulillah saya bertemu dengan BISNES NI. Di sini saya akan kongsikan betapa Bagusnya bisnes yang saya cakap ni.

    • Bisnes yang dah ada produk, tak perlu pikir produk pe yg perlu dibangunkan(erkk dulu pernah gak terpikir nak buat bisnes frozen kuih..dok cari resepi..cari kos pergi kursus bagai..haha cam banyak menda la pulak..cancel)
    • Produk yang terbaik berkesan, semulajadi selamat. Ada kkm, ada halal yang disahkan. Kita dah pakai dan rasa betapa bagusnya Shaklee ni so hanya perlu sharing kebaikan produk.
    • Tak perlu modal tinggi, tak perlu buat pinjaman bank. Customer order baru beli barangnya..modal tak tinggi tu berapa... RM75 bg semenanjung Malaysia, RM85 bg Sabah/Sarawak(GST 6%)..perghh murah kot..kumpul rm3.00 sehari selama sebulan pastu bleh sign up ye ;) 
    (Kan ada bisnes nak start up kna bayar dlu beribu, buat loan utk beli brg sekian2 byk..pastu xtau nak hala mana brg tu..oh kesian)
    • MLM yang adil.. siapa yang usaha dia yg akan dpt hasilnya..upline tak selamanya upline. Downline boleh potong upline even superupline pon boleh dipotongnga..Kalau Upline goyang kaki xbuat sale mmg takkan dapat apa2.. org bwh tak kerja utk org atas
    • Takde istilah goyang kaki je duit masyukkk... barulah tentu halal hasil usahanya
    • Group support yang bagus.. Pelan marketing, Tips pemasaran, himpunan testimoni semua dah ready. Paling suka my group ni adalah penekanan amalan rohani. Dhuha, Tahajud, Bersedekah, pergantungan dgn Allah selalu diingatkan.
    • Coaching dari peringkat Master secara percuma (meeting online je pun..sng  kat rumah jr).. kalau buat kat hotel pon xpernah g byr ratus2.. ribu atau puluhan ribu lagi la tak kn macam sesetngah coaching tu

    Siapa yang berusaha dia yang berjaya. Kita yang tentukan apa yang kita nak dan usahakan sehabis baik..just duplicate ikut jalan yg dah sedia ada. 

     ✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat
    ✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/
    ✉ Email: hartini.badri@gmail.com
    ✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952
    ➲ COD Area: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River

    Friday, January 15, 2016

    RASHID DI SANA SINI, SIAPA RASHID??

    INI RASHID. Sejak beberapa hari ini nama Rashid disebut-sebut. Sana-sini netizen asyik post benda yang sama. Jadi Macam Rashid. Apa benda baik yang Rashid buat diceritakan dan disarankan jadi baik macam Rashid. Persoalannya siapa Rashid yang disebut-sebut ini.
    Hakikatnya ia hanyalah sebuah watak yang diwujudkan untuk menyampaikan mesej-mesej tertentu kepada masyarakat dalam bentuk nasihat dan sindiran. Secara spontan je benda ni berlaku dan tiba-tiba nama Rashid menjadi trending di media sosial.


    siapa rashid

    siapa rashid

    Siapa pencetus "Rashid" ni tidaklah diketahui sepertimana siapa di belakang Amran Fans yang juga tidak diketahui. Ada juga yang kaitkannya meniru sepertimana dengan page di luar negara, Be Like Bill yang mewujudkan watak kartun yang sama tetapi namanya "Bill". Yang best nya watak Rashid ni disesuaikan dengan keadaan isu semasa apa yang berlaku di Malaysia.

    bill rashid



    Dan apa yang lebih menarik selepas kehadiran Rashid wujud juga beberapa watak lain yang juga berperanan sama seperti Rashid iaitu menyampaikan mesej-mesej yang berbentuk nasihat sarcastik. Tak faham lagi tak tahulah hihi.

    Ramai juga yang mengambil peluang menggunakan watak Rashid untuk mengiklankan produk masing-masing. Semakin meriah wall dengan watak Rashid. Glamer ko Rashid!



    ini rashid
    siapa rashid

    ini rashid



    Secara peribadi saya menyokong kempen yang "Rashid" buat. Targetnya cuma satu "Menyeru ke arah kebaikan." Ye bagus untuk jadi diri sendiri tapi adakala kena contohi Rashid yang baik budi pekerti. Ahakzz

    Walau siapapun pencipta viral INI RASHID. Tahniah! Anda berjaya!

    5 PANDUAN GALAKAN ANAK MINAT MEMBACA

    Tabiat membaca perlu dipupuk sejak dari kecil lagi bagi membolehkan tabiat ini menjadi rutin yang bermanfaat bagi kanak-kanak. Amalan membaca membolehkan kanak-kanak lebih berfikiran terbuka dan dapat membentuk keperibadian juga jati diri yang lebih positif. Jom kita cuba 5 panduan di bawah untuk galakkan anak sejak kecil untuk minat membaca


    1-Membacakan bahan-bahan bacaan berkualiti sebagai aktiviti rutin setiap hari

    2-Meluangkan masa dalam 5-8minit setiap hari dan bacakan untuk mereka sedari kecil

    3-Berhenti sebelum jemu. Anda tidak perlu menghabiskan cerita dalam satu hari. Jadikan penceritaan menarik dengan menyambung cerita pada keesokan hari agar anak sentiasa teruja untuk mengetahui apa yang berlaku selepas itu.


    4-Terdapat banyak buku cerita kanak-kanak yang mempunyai lukisan ilustrasi yang terpilih sebagai pemenang anugerah lukisan terbaik. Lukisan cantik mampu memberi inspirasi kepada anak-anak untuk kreatif

    5-Pilih cerita yang sesuai mengikut usianya dengan laras bahasa yang mudah.                                                                                                                                                                                                           Yang paling penting kita sabar dan konsisten dalam mengajak anak membaca. Jadikan aktiviti membaca satu rutin dalam keluarga kita.                                                                                                                                                                                                

    Thursday, January 14, 2016

    ELAKKAN MIMPI NGERI:SEMBELIT, CRAMP SEMASA HAMIL, BUASIR SEMASA BERPANTANG, JAHITAN PERINIUM BERNANAH DIJANGKITI KUMAN

    Pengalaman semasa hamil dan berpantang tidak semuanya manis. Sembelit semasa hamil, cramp atau kejang kaki semasa hamil, buasir semasa berpantang, jahitan terbuka dan dijangkiti kuman sememangnya beri pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Dan pastinya tak nak pisang berbuah dua kali, kita akan berusaha untuk elakkan dari terjadi lagi. Bagaimana untuk elakkannya, jom kita baca pengalaman seorang pensyarah yang hebat ini.


    DR. NAJIHAH ABDUL MUTALIB


    Sila klik Video ini untuk dengar kisah benar
    dari Dr Najihah Abdul Mutalib


    Assalamulaikum. Saya nak kongsikan kisah benar saya menggunakan Set Kehamilan dan Set Berpantang Shaklee.

    Saya sekarang adalah ibu kepada 6 orang anak berusia antara 5 bulan hingga 11 tahun termasuk sepasang kembar yang berusia 9 tahun. Saya mula kenal Shaklee pada penghujung tahun 2011 sebelum hamil anak ke-5. Saya mengambil keputusan untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee apabila saya disahkan hamil anak ke-5 dan lepas bersalin saya teruskan dengan Set Berpantang Shaklee.

    Saya ada beberapa pengalaman yang kurang enak dan mungkin juga agak ngeri bagi sesetengah orang ketika hamil dan berpantangkan anak sulung, kedua & ketiga (kembar) serta anak ke-4. Sepanjang kehamilan dan berpantang keempat-empat anak ini saya amalkan set hamil dan berpantang jenama lain (jenama yang sama untuk 3 kali kehamilan ini)

    Pengalaman yang paling ketara dan saya ingat sampai sekarang ialah sewaktu hamil saya mengalami sembelit yang teruk. Sampai menangis-nangis dalam tandas setiap kali nak membuang air besar. Kadang-kadang sampai berlaku pendarahan. Keadaan ini menyebabkan saya rasa takut nak membuang air besar yang menjadi penyebab kepada terjadinya buasir. Buasir ini menjadi semakin kritikal selepas saya melahirkan anak-anak kembar dan ianya berlarutan sehingga dalam tempoh berpantang dan selepasnya.

    Satu lagi masalah saya ialah selalu berlaku kejang kaki (krem) terutamanya apabila kandungan menjengah usia 6 bulan ke atas. Malam-malam waktu tidur selalu sangat kena sampai menangis-nangis menahan sakit. Suami saya lah yang selalu menjadi mangsa untuk meredakan kesakitan saya sewaktu sedang nyenyak tidur.

    Dulu sewaktu berpantang, selain masalah sembelit dan buasir saya juga pernah mengalami jahitan perineum saya terkena jangkitan dan bernanah. Ia berlaku sewaktu berpantang anak sulong dan sewaktu berpantang anak kembar peristwa ini berulang lagi bahkan ianya semakin parah kerana jahitan perineum saya terpaksa dibuka dan dijahit semula tanpa bius disebakan oleh jangkitan kuman pada kawasan tersebut.

    Memang sangat mengerikan tapi terpaksa juga melaluinya dengan tenang sambal dalam hati berdoa agar ianya tidak berulang lagi pada kelahiran akan datang. Manakala ketika berpantang anak ke-4 yang dilahirkan secara pembedahan saya mengalami sakit kepala yang amat teruk sehingga hampir 3 minggu lamanya. Sakit pada tempat pembedahan juga terasa sehingga beberapa lama. Dalam waktu berpantang dulu terasa diri kurang cergas dan kurang bermaya.

    Alhamdulillah, setelah mengamalkan Set Kehamilan Shaklee yang terdiri daripada Vitalea, Vitamin C, B Coplex, Ostematrix, ESP dan Omega Guard Shaklee ketika hamil anak ke-5 yang sekarang berusia 3 tahun, masalah utama sewaktu hamil dulu iaitu sembelit dan kejang kaki boleh dikatakan tidak berlaku langsung. Diri terasa cergas dan sihat sepanjang tempoh kehamilan. 


    Memang cergas! Masa ni usia kandungan dah 7bulan, bercuti
    dari Bintulu ke Legoland

    Dan peristiwa yang paling saya risaukan ketika berpantang iaitu jahitan perineum saya amat menakjubkan. Luka jahitan sembuh dengan cepat. Tiada rasa sakit dan berdenyut seperti berpantang anak-anak terdahulu dan yang bestnya, jahitannya sembuh dan kering dengan sendirinya tanpa sebarang jangkitan!




    testimoni set hamil shaklee
    Atas sebab keyakinan itulah saya teruskan pengambilan Set Hamil & Berpantang Shaklee untuk anak ke-6 yang baru dilahirkan lebih 4 bulan lepas. Kali ini saya bersalin secara pembedahan disebabkan kedudukan bayi yang songsang sejak awal kehamilan sehingga saat nak melahirkan.

    Alhamdulillah, walaupun bersalin secara pembedahan, luka dan jahitan akibat pembedahan sembuh dengan cepat. Saya terasa sangat sihat dan cergas tidak seperti bersalin bedah. Walaupun pada minggu kedua bersalin, hanya saya yang menguruskan anak-anak kecil seramai 6 orang tetapi alhamdulillah saya dapat menguruskan rumahtangga dan keluarga dengan sebaiknya.

    Alhamdulillah..saya sangat bersyukur dapat kenal dengan vitamin Shaklee dan dengan izin Allah jua tempoh kehamilan dan berpantang saya untuk 2 orang anak yang terakhir ini sangat menyeronokkan.

    Dan saya amat menyarankan kepada para ibu yang ingin hamil supaya menjadikan Set Kehamilan dan Berpantang Shaklee sebagai satu keperluan dalam senarai barangan Kehamilan dan Bersalin anda!


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Anda inginkan set hamil untuk elak masalah-masalah di atas?? Atau ingin berpantang dengan lebih tenang dan selesa?? Saya sedia membantu anda. Saya akan bantu anda untuk beri konsultasi set mana yang perlu diambil bagi menyelesaikan masalah yang dihadapi.

    Ibu-ibu, Jangan malu untuk menghubungi saya oke. Kerana.. dirimu cukup berharga..:)
    Ayah-ayah, Jangan malu juga untuk order set terbaik untuk isteri anda. Kerana pengorbanannya sangat besar. Sebagai tanda kasih berikanlah yang terbaik untuk mereka..
    Saya sedia membantu..

    Untuk tips percuma dan konsultasi serta HARGA ISTIMEWA
    ✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat
    ✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/
    ✉ Email: hartini.badri@gmail.com
    ✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952
    ➲ Penghantaran Shaklee kawasan: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River

    Wednesday, January 13, 2016

    10 FORMULA MENJEMPUT REZEKI YANG PATUT DIAMALKAN

    Formula Menjemput Rezeki.
    Saya dapat ni dan save dalam notes. Baru-baru ni belek-belek notes dan baca balik Tapi tiada pula nama penulis asal. Terima kasih kepada penulis asal, moga bertambah rezeki awak. Saya sangat sukakan perkongsian ini. Ada beberapa darinya dah memang amalkan tapi banyak lagi yang perlu dipertingkatkan. Untuk 2016 jom sama-sama berazam untuk tingkatkan kualiti ibadah kita.

    BERTAMBAH REZEKI



    Saya kongsikan untuk sama-sama kita ambil tahu dan amalkan. Moga ada manfaatnya

    1. DHUHA. Jika kita selalu buat 2 rakaat, sekarang ubah lebih rakaat. Makin lama makin meningkat.
    Selepas Solat Dhuha kita perlu baca surah Al-Waqiah. Waktu DHUHA rasakan getaran kita untuk menjadi apa, contohnya jika ingin jadi JUTAWAN. Doalah jadi JUTAWAN BERKAT..

    2. TAHAJJUD. Bangunlah menunaikan solat ini setiap malam. Tambahkan juga bilangan rakaat tahajjud ni. Muhasabah diri dan mintalah pertolongan Allah sebulat-bulatnya..

    3. AL QURAN. Bangun pagi jangan buka hp atau rancang nak buat apa2 dulu, mandi dan ambil wudhuk terus baca Al-Quran & terjemahan walaupun 1 ayat..

    4. ZIKIR - Ya Wahhab 40,000 kali setiap hari selama 7 hari. Jika tiada perubahan buatlah sehingga 40 hari..


    5. SOLAT BERJEMAAH, terutama lelaki. Orang lelaki juga diminta telefon ibu 1 hari 5 kali atau lebih..

    6. SILATURRAHIM. Jangan memecahkan silaturrahim. Maafkan mereka yang pernah sakiti kita dengan hati yang yang lapang dan tenang..

    7. BERSEDEKAH. Sedekah punyai satu power yang luar biasa. Allah gandakan 10 & boleh digandakan lagi 700 kali..

    8. SOLAT AWAL WAKTU Solatlah di awal waktu. Jika tgh susun 40 batu, tiba ke batu yang ke 39 azan berkemandang, sambunglah batu terakhir selepas solat..

    9. BERGANTUNG PENUH DENGAN ALLAH. Jangan mengharapkan manusia di luar sana..

    10. TAWAKAL DAN USAHA. Minta sepenuh hati kepada Allah, baru usaha.

    4 amalan surah setiap hari.
    ● Surah Yaasin- Setiap solat fardhu
    ● Surah Al-Waqiah-Waktu Dhuha
    ● Surah Ar-Rahman- Waktu Asar
    ● Surah Al-Mulk - Sebelum tidur
    Lain-lain:

    1. Minumlah air masak 3 liter sehari.
    2. Jika yang perempuan mulalah pakai stokin. Sebab penyakit bermula dari kaki.

    BILA SEMUA AMALAN TELAH DIBUAT, SEGALANYA AKAN BERUBAH DENGAN IZINNYA. 

    Wallaahua'lam..


    Tuesday, January 12, 2016

    CARA MERAWAT BUASIR TANPA MEMALUKAN DIRI

    Siapa selalu sembelit?
    Bila membuang ada darah menitis selepas najis keluar tapi tiada sakit?
    Ataupun kelihatan darah melekat bersama najis?
    Atau ada rasa sesuatu di lubang keluar najis (dengan izin) dan menyakitkan?

    Saya yakin, ramai tahu penyakit ini kan.
    Kemungkinan yang paling besar ialah Buasir Hemorrhoid.

    Hemorhoid terjadi akibat dinding rektum yang lemah akibat tekanan berlebihan dari abdomen. Mungkin disebabkan mengandung dan bersalin, mengangkat berat sentiasa, batuk berpanjangan, sembelit yang berpanjangan.

    Hanya yang ada buasir memahaminya. Pengalaman saya mengalami buasir semasa berpantang, dengan sakit luka pembedahannya. Ditambah dengan masalah buasir nya. sangat-sangat sakit dan tidak selesa kan.

    Buasir ni antara penyakit yang buat orang rasa tidak selesa tetapi malu nak dapatkan rawatan. Memikirkan masalah di kawasan itu kan. Hihihi.. walaupun nampak banner terpampang rawatan buasir di sini tapi perasaan tebal malu nak mengunjungi premis rawatan buasir tu mesti ada kan. Tetapi jika dibiarkan berlarutan bukan hanya sakit dan tidak selesa tetapi dirisaukan jika sampai tahap kena bedah. Ye. Jika masih diperingkat awal, pesakit biasanya dibekalkan dengan ubat untuk mengecutkannya, melembutkan najis, tahan sakit. Jika semakin teruk mungkin memerlukan pembedahan.

    Cegah sebelum kena bedah. :) Siapa nakkan..

    Dalam Shaklee, kita ada cadangan suplemen untuk membantu anda yang mempunyai masalah buasir. Dan terbukti ianya banyak membantu mereka yang mengalaminya.

    Tiada lagi sakit, tiada lagi darah.


    Kombinasi ketiga-tiga vitamin ni sangat-sangat membantu.
    Zinc 120 biji : Harga Runcit RM35.78 (Termasuk GST)
    Omega Guard 90 biji : Harga Runcit RM144.16 (Termasuk GST)
    Ostematrix 120 biji : Harga Runcit RM64.66 (Termasuk GST)
    Harga satu set : RM244.66 

    PSsssstttt nak set budget pun ada jangan malu pm saya ye...

    Sertai kami dengan menjadi ahli dan nikmati diskaun sehingga 20%*


    Saya sertakan beberapa testimoni untuk meyakinkan anda yang set buasir ini adalah set buasir yang akan membantu masalah anda. InsyaAllah. Tidak perlu lagi rasa rendah diri dengan penyakit yang anda alami ini. Bacalah satu-satu testimoni yang saya kongsikan ini. Sangat-sangat membantu sehinggakan salah satu testimoni ini mengatakan buasir sembuh cepat dalam masa 3hari sahaja. Tiada lagi sembelit semasa membuang dan tiada lagi lebihan daging di kawasan "itu". Alhamdulillah. 



    set buasir shaklee

    rawat buasir dengan cepat

    set berpantang shaklee


    set buasir shaklee

    rawat buasir

    Jika anda nak beli Set Buasir ini dan ingin dapatkan diskaun atau set budget boleh hubungi saya.
    Tetapi jika anda nak beli Set Buasir ini tetapi TERLALU MALU anda boleh buat belian sendiri di sini. Selepas anda buat belian, barang akan dihantar oleh Shaklee dalam tempoh 1-5 hari bekerja. Dan bila sampai anda boleh terus makan. Dalam beberapa hari insyaAllah anda akan lihat perubahannya.

    https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=65793916d10b56afcf7a343e521b89df
    Tetapi nasihat saya tak perlulah malu, baik anda hubungi saya kerana saya bukan saja akan beri konsultasi terbaik set mana yang anda perlu ambil sesuai dengan keperluan anda tetapi juga saya berikan eksklusif untuk anda CARA MAKAN yang TERBAIK!



    Cara untuk hubungi saya
    ✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952
     ✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat
    ✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/
    ✉ Email: hartini.badri@gmail.com
    ➲ COD Shaklee Kawasan: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...