Wednesday, August 31, 2016

Senggugut Tahap Mengguling Sampai Terpaksa Cuti Sakit

Senggugut teruk sinonim sangat dengan saya sejak dari zaman remaja lagi. Teruknya senggugut tahap mengguling sehinggakan di hari pertama dan kedua tu saya hanya terbaring membongkok saja. 
penawar senggugut


Selepas berkahwin saya jarang senggugut mungkin juga sebab lepas kahwin terus hamil. Bila menyusu period pun lambat datang. Selepas bersalinkan anak kedua, hampir tiga tahun usia anak kedua barulah saya period kembali. 

Tahun lepas saya mengalami senggugut yang sangatlah teruk. 
Sekian lama tak kena senggugut, memang teruk sangat. Nak jalan memang tak larat, memegang dinding. Saya nak kencing dan berak pun rasa siksa yang amat. Malah saya nak kentut pun menggenggam bantal.
Saya senggugut sehingga terpaksa MC cuti sakit hari tu. Kalau biasanya cuti sakit saya masih boleh menguruskan anak. Kali ni anak memang terbiar je. Saya hanya mampu terbaring.

Saya ke klinik berdekatan. Apabila scan, doktor detect cyst sebesar 3cm. Ye saya pernah ada cyst dulu tapi dah hilang. Doktor berikan ubat tahan sakit dan pil evening primrose jenama satu jenama ni.

Saya fikir lebih baik saya ambik Gla Complex yang mana kandungannya sumber bunga borage yang epo nya lebih tinggi dari epo yang biasa. Saya juga pernah baca bagaimana Gla Complex dapat bantu masalah senggugut

Apa yang saya buat selepas tu saya amalkan Gla Complex dan Ostematrix kalsium.



Alhamdulillah selepas sebulan mengamalkan Gla Complex dan Ostematrix kalsium Shaklee bulan berikutnya saya tak senggugut langsung.
Ya Allah leganya rasa. Saya langsung tak sedar saya period. Sebelum ni sehari dua tu dah mula sakit pinggang, sakit ari-ari. Ini eloknya hari pertama kedua tu berjalan-jalan window shopping dan bersama aktiviti keluarga.

Saya sangat berpuashati dengan mengamalkan Gla Complex dan ia dah jadi teman sejati saya. 

Bagi yang mengalami masalah seperti saya, cuba  ikhtiar oke. Jangan jadikan senggugut pengganggu aktiviti harian kita.

Tinie Badri

Monday, August 29, 2016

SINGKIRKAN CACING SECARA SEMULAJADI

Selalu kita dengar masalah cacing ni di kalangan kanak- kanak saja tapi sebenarnya ia juga boleh dialami oleh orang dewasa. 
Cacing orang dewasa

Betul ke semua peringkat usia pun ada masalah cacing? Sila lihat ni.

Sebelum kita kongsi apakah cara untuk mencegah masalah cacing secara semulajadi, kita lihat tanda-tandanya dahulu.

Tanda dijangkiti cacing
Keluar cacing dari slaur dubur atau nampak cacing pada najis kita.
Gatal pada dubur
Sakit perut-cirit birit, kembung perut, sembelit
1)Anemia - kurang darah kerana cacing yang telah hisap darah kita
2)Keletihan yang luar biasa - lesu, kurang tumpuan, kemurungan, gelisah, demam
3)Tiada selera makan, pucat
4)Kurang berat badan walaupun selera makan ada
5)Menggisir gigi semasa tidur pada waktu malam
6)Batuk teruk berpanjangan, batuk berdarah, asma sebab cacing adalm paru-paru

Berikut adalah cara semulajadi yang boleh anda amalkan untuk membasmi cacing dalam badan

1) Biji Betik
Mengunyah satu sudu teh biji betik semasa perut kosong setiap hari boleh mencegah dan membasmi cacing serta parasit lainnya. Biji betik boleh digunakan dalam keadaan basah atau kering. Campurkan dengan madu atau kurma untuk menghilangkan rasa pahitnya. Anda boleh juga mengisarkan biji betik dan campurkan sedikit air dan diminum

2) Biji Labu Kuning
Makanlah segenggan biji labu kuning mentah dua kali sehari semasa perut kosong. Untuk menghilangkan cacing pita, lakukan selama seminggu berturut-turut. Jika dicampur dengan bawang putih, biji labu kuning juga mencegah cacing kerawit.



3) Sayuran dan herba pahit
Jika anda kurang menyukai sayuran dan herba yang rasanya pahit, begitu juga cacing. Dengan mengambil sayuran serta herba pahit, ia tidak memberi kesempatan pada cacing untuk menggemukkan tubuh serta membiak.

4) Timun
Mengambil timun setiap hari mampu membantu membasmi cacing di tubuh. Sebagai anti parasit, timun telah diketahui boleh membunuh cacing pita.

5) Bawang Putih
Memgambil bawang putih setiap hari membantu mengatasi pelbagai jenis parasit. Selain itu, boleh membantu membasmi kulat, bakteria dan virus. Bawang putih juga boleh diambil dalam bentuk jus.

Selain dari 5 tips di atas, anda juga boleh mengambil suplemen Shaklee di bawah untuk mencegah masalah cacing di dalam badan ini.


Herblax adalah produk Shaklee yang sememangnya bertujuan untuk detoks usus.

Sebotol herblax mengandungi daun senna (bukan daun inai ye), akar rhubab, blue mallow, akar culver, akar likoris, kulit kayu buckthron, daun alfalfa, bunga lawang, dan buah pelaga. Kesemua ini adalah bahan tradisional untuk mencuci usus kita.

Nutriferon pula membantu untuk menguatkan imuniti badan kita. Kandungan utama di dalam Nutriferon adalah biji labu yang sememangnya agen yang mampu menyingkirkan cacing. Ada tadi kan di atas mengatakan biji labu antara cara untuk menyingkirkan cacing dalam badan. Ha cara mudah ambillah Nutriferon.

Garlic Complex, iaitu bawang putih bertindak untuk menghalau cacing. 
Sesetengah orang tak lalu nak telan bawang putih original tu kan. Dengan Garlic Complex Shaklee tak perlu lagi nak picit hidung atau pejam mata menelannya.

Setiap tablet mengandungi sebanyak 500mg bawang putih. Dalam Garlic Complex ni juga boleh memberikan khasiat Vitamin A, B dan C yang diperlukan untuk menghalau cacing

Anda ada pilihan untuk mengamalkan cara tradisional atau memilih suplemen Shaklee yang semulajadi, selamat dan berkesan juga telah diujikaji secara klinikal. 

Anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan produk seperti di atas. 

Tuesday, August 23, 2016

KESAN SAMPINGAN SETELAH 20TAHUN MENGAMBIL SUPLEMEN

Biasa tak dengar orang cakap tak elok makan vitamin suplemen ni nanti rosak buah pinggang, membahayakan. Membazir duit je pun. Betul ke?. (Jawapan bwh sekali) 
Side effect suplemen

Testimoni bukan bukti saintifik.
Oleh itu Shaklee buat landmark study. 



Landmark Study tu apa? 
Kajian oleh pihak ketiga iaitu badan bebas yang menjalankan eksperimen dan menunjukkan bukti hasil dari eksperimen yang dijalankan



Dijalankan pula oleh sebuah institusi antara world's leading dalam research, yg memenangi anugerah no 2 dalam top universities in Clinical Medicine and Pharmacy. No 1 University Harvard, no 2 UCSF ni. Bukan universiti online yg boleh beli-beli sijil tu ye.



Diketuai oleh Dr Gladys Block. Siapa doktor ni? Seorang epidemiologist terkenal di US. Yang terlibat dalam mereka pyramid makanan yang menjadi rujukan seluruh dunia sekarang.



Kisahnya, Dr. Block mendekati Shaklee dengan idea untuk menjalankan kajian. Dia bimbang dengan putar belit media(ni yang kita selalu viralkan) tentang vitamin suplemen dan mahu melakukan kajian jangka panjang untuk menunjukkan manfaat dan untuk mengatasi beberapa kelemahan dalam kajian "jahat" sebelum sebelum ini. Dia bertanya kepada Shaklee untuk menyediakan subjek untuk kajian. 


Kesan sampingan shaklee

Ada 3 kumpulan subjek ujikaji ini iaitu seramai 1000orang, 
1) tidak ambil apa-apa vitamin 
2) ambil multivitamin lain-lain jenama 
3) yang ambik jenama Shaklee 

Data telah diperoleh daripada Penyiasatan Kebangsaan Kesihatan dan Pemakanan Peperiksaan ( NHANES) 2001-2002 dan NHANES III 1988- 1994. kaedah regresi logistik digunakan untuk menganggar kemungkinan nisbah dengan 95 % selang keyakinan .

Walaupun Shaklee membiayai kajian, reka bentuk dan pelaksanaan kajian dan kesimpulan yang diambil dan diterbitkan adalah di bawah kawalan sepenuhnya Dr. Block dari University of California at Berkeley. 
Dan ujikaji ini dilakukan oleh Saintis luar.

Mr Roger Barnett mengambil risiko dengan bersetuju untuk published result sama ada result ok menyebelahi syarikat ataupun tidak. 

Keputusan ujian diterbitkan di dalam Nutrition Jurnal pada Oktober 2007
Shaklee tiruan


Perbandingan ke atas 3 golongan Pengguna jangkamasa panjang iaitu SELAMA 20tahun, iaitu yang tidak ambik suplemen langsung, yang ambik jenama lain-lain dan yang ambil jenama Shaklee. Study ni melibatkan 1000orang pengguna
Suplemen terbaik di pasaran

Kesimpulannya jika
✔️Anda rasa cukup makan makanan seimbang je tak perlu makan vitamin anda silap

✔️Anda boleh makan vitamin apa-apa saja, sama je kesannya, landmark study membuktikan sebaliknya

✔️Kalau rasa Shaklee ni tak bagus pun, rujuklah ujian ini oke, ye landmark study ni

Maka Pilih vitamin yang terbukti ujian klinikalnya, ujian yang dijalankan bukan sebulan dua tapi selama 20tahun. Bukti oke bukti.
Jenama vitamin terbaik
Sebelum beli apa-apa suplemen semak dulu list ni ye
Shaklee bahaya
Ha, profesor pun pilih Shaklee okay

Haaa yang atas ni feedback customer saya sendiri tau. Doktornya pun sarankan Vivix Shaklee bagus.

Baiklah berbalik kepada  ayat perenggan pertama di atas. 👆

Jawapannya Betul!! 

Suplemen merbahaya pada buah pinggang Jika ianya dari jenama lain yang tidak dibuat ujikaji sejauh mana keberkesanannya atau kesan buruknya ke atas kesihatan manusia. 
"Ingin berikan yang terbaik untuk kesihatan badan anda, pilihlah jenama yang TRUSTED dan DIUJI OLEH SAINTIS BERTAULIAH. Jangan perjudikan nyawa anda"

Landmark study supplement


Saya sangat yakin untuk berkongsi dengan anda suplemen yang selamat semulajadi dan berkesan pilihlah Shaklee. Kesan sampingannya adalah anda menikmati hidup yang lebih sihat, ceria dan gembira. 

Tinie Badri




Wednesday, August 10, 2016

Pengedar Shaklee Tronoh/ Sri Iskandar

Assalamualaikum 
Warga Tronoh, Seri Iskandar Perak. Jangan risau kalau nak dapatkan suplemen kesihatan dan mencari pengedar Shaklee cod Tronoh dan Sri Iskandar, Supermak Siti N Sheikh Abdullah sedia untuk membantu anda. 
pengedar Shaklee UiTM Sri Iskandar


Kepakaran beliau adalah memberikan set terbaik untuk anda sesuai dengan keperluan iaitu masalah kesihatan anda dan mengikut budget.
Pengedar Shaklee UiTM seri Iskandar


Yang ada masalah kesihatan anak-anak kecil boleh rujuk Puan Siti untuk tips yang beliau amalkan. 😍

Beliau bukan saja menjual tetapi juga mengalami #shakleeeffect sendiri. Beliau salah seorang peserta contest Supermom Shaklee Story. 
SHAKLEE COD SRI ISKANDAR

Bagi yang nak mendapatkan suplemen Shaklee pada harga menarik dan yang paling penting mendapat konsultasi terbaik dari pengedar Shaklee Tronoh ini maka anda perlu simpan nombor ini
Nama: Puan Siti
No telefon: +60 19‑514 6495
Facebook: Siti N Sheikh Abdullah
Cod Shaklee: Tronoh/ Seri Iskandar

Oke semoga semua gembira dan berpuas hati dapat berurusan dengan Pengedar Shaklee Tronoh di bawah famili Shaklee Great Warrior ini. 

Tuesday, August 9, 2016

COACHING SESSION UNTUK PENGEDAR SHAKLEE MANJUNG (SHAKLEE GREAT WARRIOR)

Assalamualaikum
Hujung minggu hari tu korang buat apa. Saya ambil masa sedikit di hujung minggu hari tu untuk coaching dua orang anak bisnes saya yang mana kedua-duanya adalah PENGEDAR SHAKLEE MANJUNG. 
Penting kan sesi coaching untuk bantu anak-anak bisnes kita turut berjaya. Selalunya kami coaching online, sekarang sesi offline, bersua muka hmmm baru syok kan. Mak saya ada di dalam kereta hantar saya berjumpa mereka berdua ni. Mak saya terkejut dengar derang berdua panggil saya "MAMI". "Kenapa depa panggil kamu mami?" Hahaha hairan mak. 
"Memang la mak anak-anak bisnes Kak Ngah semua panggil mami. Hormat kita macam hormat mak. Kita pun jaga diorang macam anak-anak betui. Nasihat, ajar. Lepas tu sampai bila diorang dah berjaya asyik closed sale, dah pandai tulis blog, kita pulak rasa happy macam kita tengok anak kecik kita dah pandai bertatih berjalan" hihihik. Tu lah hakikatnya suasana dalam group kami. 

Menariknya bisnes kami ni walaupun cover kawasan yang sama tapi kami masih dapat berkongsi ilmu antara satu sama lain. Dan kami percaya konsep rezeki. Semua orang ada peluang yang sama. Siapa usaha lebih dia akan dapat lebih. 

Penjual shaklee sitiawan
Oke saya perkenalkan 
Puan Rozila Ramli bertudung kelabu yang mana beliau sangat aktif sebagai Pengedar/Penjual Shaklee Ayer Tawar, Sitiawan, Manjung dan Lumut. Tokey coolblog dalam Aeon Manjung tau. Kalau nak COD SHAKLEE DI AEON MANJUNG PUN BOLEH. Anda boleh hubungi Pn Rozila di talian +60 12 620 3284
Dan fb beliau di sini

Puan Nor Hawana Mohd Tahir bertudung hitam. Beliau sangat aktif sebagai Pengedar Shaklee Lekir, Kayan, Sitiawan dan Manjung. Anda boleh hubungi Pn Wana di talian 010-2114231 dan fb beliau di sini https://m.facebook.com/norhawana.tahir


shaklee Sitiawan
Mereka telah mendaftar ahli di bawah group saya Shaklee Great Warrior, jadi sebagai menjalankan kewajipan saya sebagai seorang Leader maka saya adakan kelas ini untuk berkongsi pelbagai ilmu. Walaupun pada mulanya merek daftar hanya untuk makan sendiri tapi lama-lama mereka terbuka hati sendiri untuk berkongsi kebaikan produk sepertimana shaklee effect yang mereka alami.
Pengedar shaklee sitiawan


Pengedar shaklee lumut


Oke bercerita tentang pengisian sesi coaching tempohari. Selain pengisian motivasi, saya juga ajar mereka cara untuk tetapkan target dan cara nak capai target, sempat share juga ilmu tentang produk dan Dari segi teknikal saya juga guide mereka ilmu blog menggunakan handphone. Iya betul hanya dengan handphone kita boleh jana pendapatan yang lumayan. Berdepan ni senang sikit nak share ilmu kan. Hands on kata orang kan.

InsyaAllah nanti akan ada sesi coaching lagi yang lebih well plan sebab yang ni adhoc pun jadi ramai yang tak dapat nak commit. Takpe upline saya cakap "proceed je mana yang ada dulu"



Kalau rasa nak join famili besar kami, sangatlah dialu-alukan. Jangan malu segan untuk hubungi saya oke. 





ATASI SAKIT TUMIT KAKI MENCUCUK DI PAGI HARI

Siapa pernah merasai  : sakit di bahagian tumit apabila hendak bangun tidur pada setiap pagi. Rasa macam dicucuk-cucuk dengan jarum. Jom kita baca testimoni sembuh dari tumit kaki sakit mencucuk.

=========================

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera.

Berumur 53 tahun, saya
adalah seorang surirumah dan tukang jahit sejak 36 tahun dahulu. Sehingga sekarang pun saya masih mengambil upah menjahit. Selama 36 tahun yg lepas, saya tiada mengalami masalah kesihatan yang teruk. Sehingga lah pada hujung tahun 2015, saya mula merasai kelainan pada kaki sebelah kanan saya.


Saya berasa sangat sakit di bahagian tumit apabila hendak bangun tidur pada setiap pagi. Rasa macam dicucuk-cucuk dengan jarum. Pada mulanya saya tak ambil kisah dan menganggap ianya akan pulih sendiri.

Tetapi lama kelamaan, sakit tumit tersebut tidak hilang malah bertambah teruk sehingga menyukarkan  saya untuk berjalan dan menjahit. Kawan-kawan ada mencadangkan supaya pergi ke klinik dan farmasi atau berurut. Semua yang dicadangkan saya cuba tetapi sakit tidak juga berkurang.

Saya memberitahu perihal masalah saya ini kepada anak saya yang merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Lalu beliau mencadangkan supaya saya mengambil vitamin Ostematrix dari produk Shaklee. Saya mengamalkan vitamin Ostematrix dengan konsisten setiap hari. Dengan izin Allah, sakit mula berkurangan pada pengambilan botol pertama. Saya teruskan pengambilan botol kedua dan merasakan sakit tumit tersebut hilang sepenuhnya.

Saya tidak mahu mengambil risiko sakit tumit  berulang lagi lalu saya teruskan dengan mengambil Vivix pula untuk kesihatan saya secara menyeluruh.

Oh ya, semasa saya mengamalkan Ostematrix, terdapat juga kesan lain yang saya alami. Sebelum ini, saya mempunyai masalah sembelit. Tetapi dengan Ostematrix, masalah sembelit saya tiada lagi. Malah, berat badan saya berkurangan dari 69kg ke 65kg.

Kini, saya berasa sangat lega kerana dengan adanya Ostematrix dan Vivix serta izin dari Allah, masalah kesihatan saya bertambah baik untuk meneruskan kehidupan bersama keluarga tersayang. 

Terima kasih Shaklee.

TESTIMONI SUPERMOM SHAKLEE STORY NO 12: PUAN ARBAYIAH BT. MAT NOH
========================

Jikalau anda berminat nak dapatkan Ostematrix yang best ni, boleh hubungi saya oke. HARGA RUNCIT SEBOTOL OSTEMATRIX RM61. Bulan ni ada promosi beli 6 percuma 1. Nak grab satu set boleh nak beli sikit pun boleh. 


Untuk tips percuma dan konsultasi serta HARGA ISTIMEWA 
✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat 
✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/ 
✉ Email: hartini.badri@gmail.com 
✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952 
➲ COD Area: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River
POS SELURUH MALAYSIA


Friday, August 5, 2016

6 PENGHALANG DOA DIMAKBULKAN

Doa itu ibadah. "Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang yang sombong daripada beribadat dan berdoa kepadaKu akan masuk neraka jahanam dalam keadaan hina." surah Ghafir 40:60. 


Dengan berdoa bukan saja hajat ditunaikan tetapi kita juga akan dapat pahala. Maknanya juga ada perkara yang boleh membatalkan doa sepertimana ada perkara yang membatalkan solat atau menyebabkan tidak sah ibadah puasa, zakat, haji dan lain-lain. Berikut 6 perkara yang membatalkan doa atau dengan kata lain perkara yang menyebabkan doa tidak dimakbulkan.

1) Dosa diri
Dosa mungkin berpunca daripada kewajipan yang tidak kita tunaikan. Contohnya selalu solat pada hujung waktu.

Atau perkara haram yang kita biasa lakukan. Contohnya menderhaka kepada  ibubapa. Bercakap kasar, tidak menyantuni mereka dengan baik. 

2) Memakan makanan yang haram. 
Makan minum haram boleh berpunca dari dua jenis:
i)zatnya sendiri haram. Contohnya Arak, dading babi
ii)cara mendapatkannya haram. Contohnya Rasuah, mencuri, tidak menjalankan kerja dengan amanah

3) Tidak ikhlas berdoa kepada Allah
Ikhlas maksudnya hanya bergantung sepenuh harapan kepadaNya tanpa sebarang unsur syirik. Contohnya bernazar di kubur wali. Dan meminta pertolongan bomoh "Maka janganlah kamu berdoa kepada sesiapapun bersama sama Allah"n(Al-Jin72:18)

4) Berdoa dengan hati yang lalai
Termasuk dalam hal ini ialah berdoa tanpa memahami maksud doa, berdoa cepat-cepat dan sudah menjadi rutin selepas solat dan sebagainya. "Berdoalah kepada Allah dalam keadaan kamu yakin Allah akan memakbulkannya. Ketahuilah sesungguhnya Allah tidak akan menerika doa daripada hati yang lalai" (Riwayat Al Hakim)

5) Tidak melakukan aamar Maaruf Nahi Mungkar
Amar makruf maksudnya mengajak orang melakukan perkara baik. Nahi mungkar adalah seruan pada yang makruf dan mencegah dari perbuatan mungkar. 
"Demi jiwany yang berada di tanganNya hendaklah kamu menyuruh kepada kebaikan dan melarang kemungkaran atau Allah mempercepatkan balasan azab dari sisiNya untuk kamu. Kemudian apabila kamu berdoa tidak akan dimakbulkan bagi kamu." (Riwayat al-Tirmizi)


6) Memutuskan Silaturrahim & Putus Asa dalam Berdoa
Suatu hari Rasulullah bersabda: "Doa seseorang hamba akan sentiasa dimakbulkan selama dia tidak mendoakan untuk perbuatan doaa, tidak memutuskan silaturrahim dan tidak tergesa-gesa dalam berdoa. " 
Lalu sahabat bertanya
"Wahai Rasulullah, bagaimanakah tergesa-gesa itu?"
Maka Nabi menjawab:
"Aku sudah berdoa namun tidak makbul makbul juga! Lalu dia kesal dan tidak berdoa lagi" Riwayat Muslim

Marilah sama-sama kita muhasabah diri, agar kita tidak tergolong di kalangan mereka yang doanya ditolak. Nauzubillah. 

-dipetik dan diolah dari Majalah Solusi edisi 78

Thursday, August 4, 2016

SIAPA BERISIKO MENDAPAT OSTEOPOROSIS

Osteoporosis adalah penyakit tulang yang mempunyai sifat-sifat khas berupa massa tulang yang rendah, disertai mikro arsitektur tulang dan penurunan kualitas jaringan tulang yang dapat akhirnya menimbulkan kerapuhan tulang. Siapakan yang berisiko untuk mendapat masalah osteporosis ini? Di sini saya senaraikan beberapa golongan yang berisiko osteoporosis.


1) Kurang bersenam dan DIET KALSIUM RENDAH, badan akan mengekalkan kepadatan tulang mengikut aktiviti fizikal
Individu. 

Bagi mereka yang kurang bersemam, badan tidak akan mengekalkan kepadatan tulang yang tinggi walaupun nutrien yang cukup.

Maka rajin-rajinlah mengambil suplemen kalsium dan bersenam

2) Atlet profesional yang menggunakan tenaga di tahap optimum seperti pelari maraton

3) Mereka yang pernah mengalami retak tulang atau patah ketika dewasa

4) Wanita. Lelaki memiliki kepadatan tulang yang lebih tinggi dari wanita dan hanya hilang 0.3 peratus kepadatan tulang berbanding wanita 0.5 peratus setiap tahun

5) BERBANGSA ASIA atau Campuran Asia, jangan tak tahu warga AFRIKA mempunyai kepadatan tulang yang lebih tinggi daripada WARGA EROPAH ATAU ASIA

6) TERLALU KURUS juga meningkatkan risiko mengalami masalah osteoporosis. Berat badan berlebihan melimdungi daripada osteoporosis melalui peningkatan berat badan atau hormon leptin. 

7) SEJARAH KELUARGA. Ibu yang pernah mengalami osteoporosis, menjadikan anaknya berisiko dua kali ganda lebih tinggi

8) MENOPOUS(wanita putus haid) boleh kehilangan sehingga empat peratus kepadatan tulang setiap tahun. Ini boleh menyebabkan kehilangan kepadatan tulang sehingga 30% dalam tempoh 10 tahun.

9) PARAS HORMON ESTROGEN YANG RENDAH iaitu samada selepas menopouse atau selepas membuang kedua-dua ovari
10) KURANG VITAMIN D, Bukan semua kalsium dilengkapi dengan vitamin D. ostematrix lengkap dengan vitamin D dan Magnesium. Vitamin D membantu menyerap kalsium dengan lebih baik. Apabila vitamin D kurang, badan tidak mampu menyerap amaun kalsium yang diperlukan untuk mencegah osteoporosis. 


Makanya ostematrix ini sebenarnya bukan satu pilihan tapi sesuatu yang wajib untuk diambil setiap hari oleh semua terutamanya wanita. Bukan sekadar manjakan diri tetapi ianya tanggungjawab kita menjaga amanah tubuh badan yang sihat yang Allah berikan.

Untuk dapatkan pil yang bukan sekadar kalsium biasa ini pada harga menarik BELI 6BOTOL PERCUMA SEBOTOL, tuan puan boleh hubungi saya

Hartini Badri


Wednesday, August 3, 2016

APA JADI BILA KURANG KALSIUM

Apa jadi bila kurang kalsium? Banyak sebenarnya masalah bila kurang kalsium.
Kurang kalsium

Kalau dulu kita tengok cerita kat tv, sebelum tidur minum susu. Tapi hakikatnya berapa orang sangat minum susu kan. Samada tak suka dengan rasanya atau malas.

Kalau dulu kita biasa dengan dialog ni
 "dah tua ni ha, tu yang lutut pun dah tak kuat. Sakit lutut."
Tapi sekarang muda-muda dah sakit lutut kan.

Oke sempena promosi Ostematrix beli 6 percuma 1, saya nak kongsikan beberapa kesan kekurangan kalsium dan saya kongsikan sekali testimoni bagaimana Ostematrix pil yang bukan sekadar kalsium biasa ini mampu menangani masalah tersebut.

1. SAKIT TUMIT
Ramai wanita terutama selepas bersalin mengLami masalah ini. Bangun tidur nak menapak pun sakit sangat rasa tumit kaki. Ibu muda ini juga mengalami masalah yang sama. 
Sakit tumit shaklee

2. BADAN LENGUH/KAKI KEJANG(CRAMP) 
Bila hamil keperluan kalsium kita lebih meningkat. Bila kalsium kurang, mulalah mengalami masalah kaki kejang. Macam Puan ni, customer saya di Manjung. kesian  sedang sarat hamil anak pertama, tengah malam hubungi saya mencari stok ostematrix. Alhamdulillah seronok bila tau beliau dah tak kejang kaki lagi di tengah malam

Kaki kejang shaklee


Kaki kejang shaklee

3. MIGRAIN, SAKIT KEPALA, STRESS
Kombinasi bersama Ostematrix+ Bcomplex sangat membantu untuk mereka yang mengalami masalah ini. 
Ostematrix bukan sekadar kalsium kerana mengandungi vitamin D dan Magnesium. Magnesium membantu mengelakkan pembuluh darah yang kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain.
Migrain ostematrix

4. SAKIT PINGGANG
Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.
Sakit pinggang shaklee


5. Buasir. 
Ostematrix membantu sangat kerana magnesium di dalamnya dapat memperbaiki keadaan tekanan serta merehatkan otot dan saraf.

Rawatan buasir murah


Jadi jika anda mengalami masalah akibat kekurang kalsium seperti di atas, saya yakin Ostematrix sangat membantu. Anda boleh hubungi saya untuk mengetahui kombinasi terbaik untuk masalah anda.

Tinie Badri





Tuesday, August 2, 2016

SUPERMOM GRANDLEADERSHIP WORKSYOP BANTU LAHIRKAN LEADER MANTAP

Assalamualaikum. Apa kabar hujung minggu korang semalam. Mesti best sebab masih dalam mood raya kan. Saya spend hujung minggu saya dengan pergi ke program Supermom Grandleadership Worksyop. Best sangat! Program yang objektifnya menggilap bakat kepimpinan ini dianjurkan oleh group super upline saya iaitu group Supermom.

Kali ni saya memandu bersama dengan anak-anak dari Tanjung Malim ke Port Dickson dengan ditemani anak saudara suami saya. Suami tak dapat menemani saya seperti selalu kerana beliau perlu menghadiri mesyuarat di Kedah. Kena la berpisah kejap sorang ke utara, sorang ke selatan hihi. Memang mencabar drive jauh dengan anak-anak yang kejap main kejap bergaduh di belakang. Bertabahlah mengharungi sesat hihi. 

Pengalaman saya dalam program dua hari ni sangat best. Oh ye kalau nak tahu peserta program ini adalah peserta terpilih sahaja. Walaupun kami ajk program, tetapi kami juga perlu memohon dan melalui saringan sama seperti orang lain. Saya nak sangat join program ni sebab saya tau ianya dapat membantu memperbaiki kelemahan saya dari segi kepimpinan. Yer la saya nak mantapkan organisasi saya, mestilah saya kena mantapkan diri dulu kan.

Tajuk-tajuk menarik oleh speaker-speaker yang best sangat. Ilmu kira-kira bonus 5angka oleh Tn Faiz aka Joe Labu. Diikuti oleh Pn Chrysalis Nurul Groom and Grow. Oke masa ni saya baru tau saya tak pandai buat kapal terbang 😂😂 tak boleh terbang pun menjunam terus. Nampak tak senget-senget mulut nak aim bagi terbang

Tapi bila ada mentor dalam kumpulan kami yang modelnya boleh terbang, kami folow duplicate mentor. Yesss berjaya. Banyak pengajaran di situ.
Ready. Go

Beria tepuk sebab berjaya terbang jauh😂



Malamnya sesi bersama Dedi Mkb dan Mami Hadha pengasas Supermom. Banyak ilmu baru dan lama yg di refresh balik. Aipp saya tak boleh la nak cerita semua kan sebab ni kelas special
Untuk group kami. Hihi..Serius malam tu rasa full loaded otak dengan banyak info baru. Teruja dengar cara nak dapat bonus 5angka. Bagaimana naknjadi leader yang hebat. Jangan pelik ye rmai anak-anak dalam kelas kami. Ianya tak rasa mengganggu pun kerana mereka sumber inspirasi penguat semangat kami


Saya tak boleh nak tidur ditambah lagi dengan semangat pelbagai inisiatif dan tindakan saya dah fikirkan untuk membantu anak cucu dalam organisasi kami. 
Sesi hari kedua pagi nya kami ke Pantai. Cantik sangat pantai Teluk Kemang ni. Kata Master Kamarul, program kat PD tak bermakna la kalau tak pergi pantai. Kami beriadah dan sarapan di pantai. 



Yang saya nampak yang paling excited adalah anak-anak. Gembira sangat mereka join aktiviti bersama, mandi laut bersama. Masa ni kami buat riadah dan beberapa permainan.  saya jadi emcee, nak juga asah bakat sesekali kan. InsyaAllah boleh diperbaiki pada masa akan datang.



Semua pun enjoy!

Walaupun riadah tetap juga diselitkan mesej untuk permainan itu.
Contohnya masa game ni. 



Game ni cara mainannya orang pertama mengambil kertas yang mengandungi peribahasa. Disampaikan kepada orang kedua dalam bentuk bahasa isyarat. Diikuti orang kedua menyampaikan kepada orang ketiga dalam bahasa isyarat. Begitu juga sehingga ke orang kelima yang akan memberitahu mesej yang beliau fahami. 

Pengajaran yang dapat, sebagai leader maklumat perlu disampaikan dengan betul. Begitu juga leader lain di bawah kita perlu pastikan orang seterusnya dapat maklumat yang sama. Penyampaian yang salah akan memberi kesan. Sebab tu penting untuk menjadi leader yang betul dan penting memilih mentor kita yang boleh memimpin kita

Bapak-bapak tak bosan ada sesi ngeteh bersama-sama.

Sesi di pantai yang sangat best!

Sesi kami di kelas bersambung kembali, kali ini sharing dari Superdad Tn Fahmy yang membincangkan peranan pasangan dalam bisnes kita. 

Satu yang terngiang-ngiang di kepala saya. "suami bukan penolong dalam bisnes kita ni. Bukan tolong cod, tolong pos barang, tolong jaga anak, tolong beli stok tapi suami BUSINESS PARTNER KITA" . Suami kena bekerjasama dengan isteri berganding bahu untuk merealisasikan impian bersama-sama. Saya sangat setuju "BERDUA LEBIH BAIK". Dan katanya bila buat bisnes ni bersama-sama sebenarnya merapatkan lagi hubungan suami isteri. Wahh best. Korang suka tak bisnes yang macam ni. Saya suka!!


Kemudian sesi diteruskan dengan Teknik Sentuh Hati oleh Pn Adilah Manaf. Banyak sangat ilmu yang dikongsikan beserta tips. Yang masih lagi berlegar di kepala saya word ni "Help Others to Help Others to Help Others to Help Others......" Nak tidur malam tadi pun dok berlegar di kepala sampai hari ni masih lagi hihi. 

Tahniah Ajk dan penganjur program

Serius program ni antara yang best yang saya sertai. Saya dapat apa yang saya cari. Saya tahu saya akan menyesal kalau tak dapat mengikuti program ni. Alhamdulillah ianya pengalaman yang sangat mengujakan.

Group kami memang selalu ada program untuk memantapkan diri dari masa ke semasa. Best kan. 

Tu antara sebab saya sangat bersyukur berada di kalangan mereka ini. Alhamdulillah. 











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...