Sunday, November 27, 2016

PETUA CIRIT BIRIT ARWAH ABAH


Cirit birit.. Uihh kalau kena letih weh. Naik pedih la. Pastu badan rasa lemau sangat kan, letih dok berulang toilet je sampai dehydrate badan.

Oke saya nak share petua arwah abah. Kalau biasa org suka cari pil chi kit on . Tapi saya paling suka dengan petua abah ni.
Teh pekat untuk stopkan cirit birit. So far memang berkesan.

Cara bancuh, ambil dua uncang teh, rendam dgn air panas suku cawan. Jangan banyak air. No gula atau susu ye. Memang pekat, agak pahit tapi sebab bancuh sikit je, picit idung minum. Ahh lega.. Memang berkesan biasanya cirit birit akan stop.

Kemudian banyak-banyakkan minum air masak untuk elak badan kekeringan air sebab asyik membuang je kan.

Now lagi best sebab dah ada Shaklee.
Air PEFORMANCE DRINK tu lagi bagus. Dalamnya ada elektrolit yang berfungsi untuk mengimbangi cecair dalam tubuh badan. Cover balik air yang banyak hilang untuk elak dehidrasi. Dan buat kita lebih bertenaga.

Kemudian jangan Lupa ambil Peppermint Ginger. Melegakan angin-angin di perut.

Tu antara tips menghadapi cirit birit.

Kalau korang ada tips petua utk kesihatan yang digunakan dalam kehidupan harian bolehlah share sama!

#shakleeffect
#tsunamishaklee
#liveamazing
#omsgroup
#amazing10

Tinie Badri 012-2812952
 PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

5 comments:

  1. Aritu lupe nak buat teh kelat ni. Teh kelat ni mmg mujarab tuk cirit birit.

    ReplyDelete
  2. Aritu lupe nak buat teh kelat ni. Teh kelat ni mmg mujarab tuk cirit birit.

    ReplyDelete
  3. Best tips ni..da bertahun tak kena cirit..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.