Saturday, January 16, 2016

KENAPA BISNES TANPA PINJAMAN BANK INI BEST SANGAT

2016 dijangka tahun yang sangat mencabar. Kos hidup semakin meningkat, masing-masih dah  berfikir apakah cara nak tambah pendapatan. Ye selain mengawal perbelanjaan kita kena fikir jugak apa cara bagi tambah pendapatan sedia ada. Menyahut seruan pak menteri jugak kan.


Alhamdulillah saya bertemu dengan BISNES NI. Di sini saya akan kongsikan betapa Bagusnya bisnes yang saya cakap ni.

  • Bisnes yang dah ada produk, tak perlu pikir produk pe yg perlu dibangunkan(erkk dulu pernah gak terpikir nak buat bisnes frozen kuih..dok cari resepi..cari kos pergi kursus bagai..haha cam banyak menda la pulak..cancel)
  • Produk yang terbaik berkesan, semulajadi selamat. Ada kkm, ada halal yang disahkan. Kita dah pakai dan rasa betapa bagusnya Shaklee ni so hanya perlu sharing kebaikan produk.
  • Tak perlu modal tinggi, tak perlu buat pinjaman bank. Customer order baru beli barangnya..modal tak tinggi tu berapa... RM75 bg semenanjung Malaysia, RM85 bg Sabah/Sarawak(GST 6%)..perghh murah kot..kumpul rm3.00 sehari selama sebulan pastu bleh sign up ye ;) 
(Kan ada bisnes nak start up kna bayar dlu beribu, buat loan utk beli brg sekian2 byk..pastu xtau nak hala mana brg tu..oh kesian)
  • MLM yang adil.. siapa yang usaha dia yg akan dpt hasilnya..upline tak selamanya upline. Downline boleh potong upline even superupline pon boleh dipotongnga..Kalau Upline goyang kaki xbuat sale mmg takkan dapat apa2.. org bwh tak kerja utk org atas
  • Takde istilah goyang kaki je duit masyukkk... barulah tentu halal hasil usahanya
  • Group support yang bagus.. Pelan marketing, Tips pemasaran, himpunan testimoni semua dah ready. Paling suka my group ni adalah penekanan amalan rohani. Dhuha, Tahajud, Bersedekah, pergantungan dgn Allah selalu diingatkan.
  • Coaching dari peringkat Master secara percuma (meeting online je pun..sng  kat rumah jr).. kalau buat kat hotel pon xpernah g byr ratus2.. ribu atau puluhan ribu lagi la tak kn macam sesetngah coaching tu

Siapa yang berusaha dia yang berjaya. Kita yang tentukan apa yang kita nak dan usahakan sehabis baik..just duplicate ikut jalan yg dah sedia ada. 

 ✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat
✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/
✉ Email: hartini.badri@gmail.com
✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952
➲ COD Area: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.