Thursday, April 3, 2014

^ SEMBELIT SEMASA HAMIL & BERPANTANG ^

shaklee sembelitSiapa pernah sembelit semasa hamil dengan berpantang sila angkat keyboard. Eh tak tak. Bukan hihi. Tinie sendiri pernah sembelit selepas bersalin anak pertama. Mak aii memang la rasa takut sangat nak masuk tandas. Dua hari lepas bersalin tak buang air besar lagi. Perut dah rasa tak selesa dah. Sampai nak terduduk rasa masa meneran nak membuang tu. Haihh bila diingat balik memang serik. Ini pun Tinie bersalin secara pembedahan, cuba kalau yang normal tu, dengarnya lagi la teruk. Sebab tu bila mengandung anak kedua, awal awal lagi dah mencari info produk berpantang mana yang terbaik untuk mengatasi masalah tu. Dan hasilnya memang sangat berpuas hati. Alhamdulillah ditemukan dengan Shaklee.
Kita layan dulu video ni, apa kata wanita ini yang dulunya tak lari dari masalah sembelit semasa berpantang. SANGAT TERUK oke.
Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.


Oke sebelum cerita lanjut produk Shaklee mana yang best untuk masalah ni. Jom baca info info penting ni dulu.

Apa itu sembelit?
Sembelit berlaku apabila kekerapan membuang air besar itu kurang. Biasanya semua orang pernah mengalami sembelit. Cuma berapa lama dan seteruk mana sembelit itu sendiri. Dan kita sepatutnya tahu yang sembelit ni adalah gejala dan bukannya penyakit.

Tanda dan Gejala Sembelit.
  • Tidak membuang air besar berhari-hari.
  • Najis kering, keras, susah hendak keluar
  • Terpaksa meneran semasa membuang air besar
  • Perut kembung, kejang dan tidak selesa
  • Kurang selera makan
Punca sembelit
  • Kurang serat di dalam diet harian, masa berpantang kita kan kadang kadang terlalu jaga pemakanan hingga kurang air, kurang pengambilan serat
  • Perubahan rutin hidup seperti hamil, selepas bersalin
  • Kurangnya aktiviti fizikal
  • Menahan untuk membuang air besar
  • Kekurangan air
  • Masalah dengan usus
  • Masalah dengan kolon dan rektum
Pencegahan
  • Jaga diet yang seimbang, pastikan pengambilan serat di dalam diet harian
  • Amalkan senaman secara berkala dan aktiviti fizikal
  • Jangan menahan bila hendak membuang air besar
Bagaimana Shaklee boleh membantu anda?

sembelit Shaklee

Macam mana boleh cakap Ostematrix membantu dalam masalah sembelit ni ye. Dalam Ostematrix tu, bukan je ada Kalsium, tapi ada jugak Magnesium. Selain berfungsi untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang, magnesium ni jugaklah yang berfungsi untuk pelawasan tu...

  1. Magnesium nie lah yang membantu melegakan otot dalam usus - menyebabkan otot usus menjadi lembut dan menghapuskan sembelit.
  2. Magnesium nie juga membantu menarik air ke dalam usus - menyebabkan jumlah air di dalam usus bertambah dan membantu melembutkan najis.

So Ostematrix nie bukan saja bg kalsium kat kita, malahan bagi lawas!! Bila lawas, perut pon kempis!! 
wow semua orang suka kan.
Jom layan beberapa testimoni.

sembeli semasa berpantang

sembelit shaklee


Nak kesan yang lebih optimum, ambik Ostematrix ni bersama Alfalfa.
Memang terbaik. Bagaimana pun jika hamil, anda hanya boleh ambik Ostematrix sahaja, Alfalfa tidak dibenarkan.

Oh ya, BONUS bagi ibu berpantang dengan mengambil set ini adalah susu bertambah banyak kerana kedua-dua ini adalah milk booster. Bagaimanapun masih perlu diingat susu akan banyak jika mengamalkan konsep demand vs supply. Kerapkan penyusuan dan amalkan tips tambah susu ibu selain dari konsisten dengan set ini. Lagi Tip Tambah Susuibu.

Ostematrix 120biji, Harga Runcit RM61.00
Alfalfa Complex 330biji, Harga Runcit RM53.00

Bulan April 2014 ini adalah promosi Ostematrix Buy 6 Free 1. Nak tahu macam mana nak dapatkan tawaran hebat ini. Hubungi Tinie oke.



Untuk tips percuma dan konsultasi serta HARGA ISTIMEWA*
✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat
✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/
✉ Email: hartini.badri@gmail.com
✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952
➲ COD Area: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir, Tanjung Malim ,Slim River

2 comments:

  1. kalau baby jaundice boleh ke makan nii?

    ReplyDelete
  2. boleh ambik Ostematrix kalsium ini walaupun baby jaundice, insyaAllah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.