Wednesday, March 1, 2017

TIPS BIZ ONLINE: RUGI KALAU TAK FOLLOW UP

FOLLOW UP!! Sebagai peniaga ONLINE part yang ni sangat penting.
Walaupun prospek tu baru bertanya harga. Ha macam mana tu?
 Sebenarnya mintak maaf cakap, kak tinie tak setuju kalau nampak orang dok update promo suh pm kalau berminat tapi siap mentioned SERIOUS BUYER ONLY. Ataupun update pulak status membebel suh pm tapi tak beli. Anak-anak cucu Kak Tinie kalau buat siap la.



Oh come on, mungkin customer tu baru nak tanya harga, jika sesuai dengan budget dia so dia akan beli ataupun dia nak kumpul dulu duit untuk meet budget tu, atau dia tengah tunggu gaji ke. 

Lagipun kalau letak diri kita sebagai pembeli kita ada hak kan untuk memilih yang terbaik bukan saja dari segi harga tapi dari segi layanan konsultasi.

Membeli ni is about trust jugak. Dan kadang kena pada masanya. So sabar.
 Jadi disebabkan diorang ni prospek jangan tinggal terus.
Next time folow up lagi. Bertanya khabar dan folow up.Tanpa sedar sebenarnya kita sedang bina hubungan yang baik dengan mereka. Membina "trust" keyakinan untuk mereka membeli dengan kit
Bole juga update dengan promo terkini. Mana tau kena pada masanya mereka akan beli dengan kita.

Bulan lepas kak tinie dapat order dari seorang customer ni setelah berbulan-bulan dok folow up update promo. So jangan putus asa k.

Bagi ready customer kita pun sama, selalu-selalu folow up.
Bina hubungan. Berikan servis terbaik.
Mana tau mereka perlukan guide semasa consume produk.
Atau mungkin mereka perlu tambah lagi produk untuk cukupkan keperluan.






Jadi ingat ye. Sebagai peniaga online yang bertanggungjawab dan nak berjaya.
Jangan jual-beli dan tinggal. Rugi lah siapa yang buat macam ni kan. Sila masukkan agenda folow up sebagai rutin kita selepas ni oke.Bezakan diri kita dengan peniaga lain dengan memberikan yang terbaik.

Selamat berjaya!


Tinie Badri
012-2812952

PENGEDAR SAH SHAKLEE PERAK
PENGEDAR SAH SHAKLEE UPSI
PENGEDAR SAH SHAKLEE TANJUNG MALIM
PENGEDAR SAH SHAKLEE BEHRANG 2020
PENGEDAR SAH SHAKLEE SLIM RIVER
PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG
PENGEDAR SAH SHAKLEE LUMUT
PENGEDAR SAH SHAKLEE LEKIR
PENGEDAR SAH SHAKLEE SITIAWAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH
PENGEDAR SAH SHAKLEE AYER TAWAR
PENGEDAR SAH SHAKLEE KAYAN
PENGEDAR SAH SHAKLEE TELUK INTAN

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.