Monday, September 5, 2016

Kenapa Vivix Mahal Berbanding "Jus Kesihatan" Yang Lain Di Pasaran

Kita selalu mendengar kehebatan produk suplemen terhebat dalam Shaklee iaitu Vivix. Mesti kita tertanya kenapa Vivix mahal. Ada yang bila tengok testimoni teruja tapi bila beritahu harga rasa mahal sangat.
Kalau kita tengok di pasaran ada banyak produk contohnya untuk gout, buah pinggang takde la mahal sangat pun.
Tapi kenapa ramai sangat memilih Vivix penawar bagi masalah kesihatan mereka.

Oke first sekali jom kita tengok apa sebenarnya kandungan dalam Vivix yang orang dok panggil Tonik Ajaib. Nampak macam sirap pekat je pun kan. Ha moh kita tengok



Istimewanya Vivix kerana salah satu kandungannya adalah anggur muscadine iaitu anggur yang mempunyai lebih satu kromosom yang sangat-sangat jarang ditemui. Kelebihan inilah menjadikan ia mempunyai lebih faedah fungsi imun yang lebih tinggi dan sigat anti-oksidan yang lebih kuat. Ia mengandungi 6x ganda resveratrol.



Satu kajian yang diterbitkan dalam "Journal of Agricultural and Food Chemistry" mendapati yang anggur muscadine adalah sumber terbaik ellagic acid. Elagic Asid ni mampu  untuk menyekat sel penghasilan sel kanser (menurut American Institute of Cancer Research). 

Bahan kedua adalah Lobak Ungu.
Ianya sumber terbaik Vitamin A, mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanina iaitu antioksidan yang sangat mujarab. Ia memberi manfaat termasuklah anti rasang, anti mikrobial da anti carcinogen. Ia membantu melawan serangan kanser, serangan jantung, kencing manis, SLE, artritis, sakit buah pinggang dan hampir semua penyakit kronik


Bahan ketiga antara bahan utama Vivix adalah Elderberry. Bioflavonoids dalam elderberry membantu sistem imun tubuh dengan meningkatkan paras antioksidan dan menghalang virus yang merosakkan dinding sel. Pengambilan dos yang betul setial hari akan membantu tubuh mencegah penyakit akut dan kronik

Menurut kajian dalam Journal Of Internation Medical Research, pesakit yang diberi sirap elderberry sembuh 4 hari lebih cepat berbanding pesakit yang tidak diberi sirap elderberry. Ujian makmal juga menunjukkan elderberry mampu mencegah jangkitan dan selsema burung. Woww menarik kan

Bahan akhir dalam jus botani adalah Japanese Knotweed atau dikenali juga Polyganum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol yang tinggi antioksidan yang mampu mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung. Resveratrol yang terkandung dalam Japanese Knotweed menggalakkan fenomena yang dikenali sebagai "French Paradox" . Bahan botani ini juga digunakan oleh perubatan tradisional Cina untuk mengubati masalah sendi dan saraf.


Itu baru kandungannya yang superb istimewa. Vivix juga telah dijalankan ujikaji dan mempunyai Landmark Study 2 yang dijalankan oleh saintis yang bertauliah. Yer la dok kata bagus tapi sapa yang boleh buktikan. Maka Landmark Study 2 dijalankan. 

Bukan calang-calang saintis tau. Penerima anugerah Nobel 2009

Kesimpulan dari Landmark Study Shaklee yang dijalankan telemores pengguna Shaklee adalah 11% lebih panjang berbanding mereka yang bukan pengguna Shaklee. 

Telemore ni macam cap yang berfungsi lindung sel dan DNA kita dari rosak. Semakin kita tua berusia semakin pendek telemore kita. Penuaan dan serangan radikal bebas buat telemores jadi makin pendek dan lama kelamaan akan rosak dan sel mati. Apabila sel mati, dah takde sel baru yang terbina kita akan mudah untuk dapat penyakit terutamanya prnyakit yang berkaitan dengan penuaaan dan serangan radikal bebas seperti serangan jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis, kanser, buah pinggang dan banyak lagi penyakit kronik lain. 

Vivix ni pulak berfungsi untuk memastikan "cap" atau telemores ini sentiasa panjang dan sel/ DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas. Sebab tu bila tengok result pengguna Shaklee walaupun usia dah 80tahun tapi panjang telemores nya sama dengan mereka yang tidak ambil ambil suplemen Shaklee pada usia 40tahun. Amazing kan. Sebab tu kita panggil Vivix Tonik Awet muda. 

Satu yang buat saya kagum adalah Vivix ni sangat pure pekat sangat sehinggakan jika diuji letak di peti ais bahagian beku freezer tu Vivix takkan membeku. Kecuali anda masukkan air ke dalamnya. Ha cuba test dengan minuman jus kesihatan jenama lain yang anda ada sekarang.

Kesimpulannya jika dibandingkan dengan kesan baik yang kita akan dapat dengan Vivix ni, tak rasa pun mahal sebenarnya. Dan hakikatnya adalah anda bukan membayar untuk harga sebotol suplemen semata-mata tapi ANDA MELABUR UNTUK NIKMAT YANG TIADA PENGGANTINYA IAITU KESIHATAN.

Buatlah pilihan yang tepat. Jadi sebahagian dari mereka yang memilih hanya yang TERBAIK.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.