Friday, April 22, 2016

10 Tips Jadi Juara Peraduan Supermom Shaklee Story

Assalamualaikum
Apa khabar semua? Semoga sihat dan ceria semua hendaknya. Ha hari ni nak kongsi cerita special. Nak beritahu pada korang kami telah memenangi Peraduan Supermom Shaklee Story Musim Pertama. Hadiah-hadiah yang disediakan sangatlah menarik. 



Yes! Alhamdulillah Juara memenangi hadiah Percutian 3 Hari 2 Malam di Bali. 



Alhamdulillah pastinya ia berkat sokongan undian dan doa dari semua. Terima kasih semua. Syukur banyak sangat like. Semoga Allah memberkati empunya jari-jari yang Like dan tonton video kami.

Honestly seingat saya, kami memang tak pernah pergi bercuti berdua dengan suami sejak ada anak ni. Last honeymoon memang masa lepas nikah hampir 8 tahun dululah. Entahlah memangnya rasa sukar sekali nak tinggalkan anak bila nak ke mana-mana. Mungkin inilah rezeki Allah lorongkan untuk kami berdua spend time bersama menguatkan lagi kasih sayang antara suami isteri. 

Pada mulanya kami memasuki peraduan hanyalah sekadar ingin berkongsi pengalaman. Walaupun cerita tentang suami sembuh Nephrotic Syndrom dengan ikhtiar Vivix dah saya kongsikan di blog dan FB tapi saya percaya medium peraduan ini adalah medium yang lebih baik untuk berkongsi pengalaman tentang penyakit ini. Ia menarik yang mana peringkat pertama berkongsi karangan cerita dan gambar. Opsss syarat utama mestilah kisah benar sahaja.  Manakala peringkat akhir berkongsi video. Dan yes! Terbukti perkongsian video itu lebih memberi impak dapat membantu ramai di luar sana yang mengalami masalah yang sama.

Anda nak menang hadiah menarik? Ini carta alir bagaimana nak join contest ni. 


Hari ini saya nak kongsikan tips bagaimana nak memasuki Peraduan yang diadakan ini. Dan bagaimana nak MEMENANGI PERADUAN INI.

1. Anda mestilah ahli Shaklee warga Supermom di bawah susur galur Master Hadhatina & Master Kamarul. Ataupun pelanggan yang belum ahli tetapi sudah membeli produk dengan ahli susur galur Supermom. Yer lah mestilah dah beli produk dan rasa kebaikan produk kan barulah boleh berkongsi testimoni. Korang customer saya yang belum jadi ahli pun boleh masuk tau.

2. Anda mestilah Like Page Facebook Supermom Shaklee Story. 

3. Opsss sebelum karang cerita, betulkan NIAT. Niatlah semoga perkongsian itu bermanfaat dan dapat membantu mereka di luar sana. Yer la bukan kita sorang ada masalah, ada sakit macam tu, bila orang baca.. Eh eh si polan macam ni la sakitnya. Ha kan nampak tak kita dapat pahala bantu orang kat situ . InsyaAllah. 

4. Karang cerita pengalaman anda menggunakan produk dengan teratur, bahasa melayu yang betul dan kemas.
 Isi cerita yang kemas dan mudah difahami. Ada permulaan, klimaks permasalahan dan akhir cerita. Juga kesimpulan. Alahhhh ingat baliklah karangan BM zaman sekolah dulu. Dapat "A" kan hihi.  

5. Cerita tidak terlalu panjang, tidak terlalu ringkas. Panjang sangat bosan kang orang baca kan 😂

6. Gambar sebelum dan selepas. Gambar dengan produk. Pastikan menarik.

7. Submit karangan dan gambar-gambar(tak perlu edit ye) kepada email : yoursupermom.office@icloud.com 

8. STUDY STRATEGI macam mana nak kumpul Like. Kumpul like di FB dan di Youtube memang ada bezanya. Dan of course Setelah cerita disiarkan, berkempenlah dengan sedaya mungkin. Kongsikan link di Facebook, di blog, Share dan share di medium-medium yang anda fikirkan dapat membantu orang untuk Klik dan Like. Yes itu paling penting. Tag nama kawan-kawan di post tu ye. Psttt JANGAN MALU!

9. Jaga silaturrahim. Tu penting. Senang bila anda nak hubungi saudara mara, kawan-kawan untuk bantu. Ucaplah terima kasih dan doakan mereka yang telah membantu. 

10. Doa dan tawakal. Anda kena berdoa dan mintak ibu, suami dan kawan-kawan doakan kejayaan anda. 

Oke saya rasa itu saja tips yang dapat saya kongsikan. Semoga beri manfaat pada semua. Tips yang lebih lebih tu of course saya kongsikan dengan ahli-ahli di bawah saya. Tips ni hanya berguna pada mereka yang benar-benar usaha.

Korang mesti masuk sebab hadiah kali ni sangatlah menarik. Meh meh tengok ni. Ni baru hadiah bulanan tau. 


Ni hadiah utama


Best sangat kannn!!! Baik korang masuk, Korang taknak masuk, saya masuk lagi kang hihihi... Psttt group kami ni memang best, sebab tu saya selalu ajak korang join group Shaklee kami ni. Daftar ahli dengan saya dan enjoyyy!! Income dapat, keseronokan dan kepuasan pun dapat. Oke lah akak nak packing barang nak ke Bali minggu depan. 

Oke itu saja, selamat berjaya!!! 




3 comments:

  1. tahniah tinie..bestnya dpt p bali..tp akak pun best dpt tv idaman hati..hehe

    ReplyDelete
  2. Terima kasih...
    Tahniah kak.. Dapat Tv.. Boleh pasang kat rumah baru..yeyy..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah tahniah kak tinie & suami.. Semoga perkongsian testimoni mndapat manfaat kpd lebih ramai lg di luar sana

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.