Wednesday, July 1, 2015

^17 RAHSIA B-COMPLEX SI VITAMIN GEMBIRA YANG ANDA PERLU TAHU^

Bersempena dengan promosi bulan ni untuk Vitamin Bcomplex, jadi hari ni saya nak kongsi sedikit rahsia tentang B-Complex. Tahukah anda Vitamin B dirujuk sebagai "vitamin gembira" atau "Vitamin Anti Stress"

Perkara yang paling penting untuk diingati ialah bahawa SEMUA 8 B VITAMIN Perlu harusdiambil bersama-sama dalam "KOMPLEKS" bentuk dan dalam nisbah yang betul.
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa Asid Folik (Vitamin SANGAT penting untuk kesihatan) ianya sukar untuk berpisah daripada bahan bebentuk tablet jadi.Shaklee membangunkan satu proses yang dipatenkan untukB-Complex  dengan Asid Folik supaya ia digabungkan di dalam bentuk satu pil.


 1. Jika seseorang itu letih, cepat marah, gementar, tertekan, malah membunuh diri dijangkakan ia adalah kerana kekurangan vitamin B.
 2. B-Complex amat berkesan dalam mengurangkan PMS dan gejala menopause. (Kalsium Magnesium akan membantu dengan ketagihan coklat semasa PMS, juga melegakan kekejangan otot, perut, kaki dan lain-lain)
 3. Gula, alkohol, kafein dan STRESS semua memusnahkan vitamin B.
 4. Orang kekurangan vitamin B dengan cepat menjadi lemah, gugup, tidak tidur dengan baik (insomnia), mengidamkan gula-gula, dan mempunyai tahap kolesterol yang tinggi. Kekurangan sedikit boleh menyebabkan tindakan yang tidak normal jantung, sembelit dan kemurungan mental.
 5. Jerawat atau kulit lain masalah menunjukkan kekurangan vitamin B.
 6. B-Complex yang diperlukan untuk fungsi normal sistem saraf.
 7. B-Complex sangat penting dalam menenangkan hiperaktif pada kanak-kanak dengan tiada kesan sampingan ubat-ubatan yang dihasilkan.
 8. B-Complex menukarkan lemak kepada tenaga.
 9. Jangkitan dan peningkatan tekanan perlukan untuk B-Complex. Sulfa dadah, ubat tidur, dan estrogen memusnahkan Vitamin B.
 10. Vitamin B membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh.
 11. Jumlah yang mencukupi B-Complex telah ditemui untuk mengawal sakit kepala migrain dan serangan Sindrom Meniere.
 12. Dos besar-besaran telah digunakan untuk meningkatkan polio, kes-kes kayap, dan rasa loya dan muntah-muntah selepas pembedahan (akibat anestesia).
 13. Vitamin B membantu dengan keletihan, gangguan kulit, retak di sudut mulut dan retak dalam cuticles anda, rabung di kuku anda, anemia, tender gusi, rambut gugur, sembelit, membakar kaki, membakar dan mata kering.
 14. B-Kompleks membantu dalam penghadaman.
 15. B-Complex adalah terutamanya bertanggungjawab untuk kesihatan saluran penghadaman, kulit, mulut, lidah, mata, saraf, arteri, dan hati.
 16. Vitamin B adalah larut air; oleh itu, perlu diambil sepanjang hari.
 17. Dan sudah tentu Asid folik dalam Complex Shaklee B Seimbang mengurangkan risiko dalam kehamilan kecacatan neurotube pada bay. itulah sebabnya vitamin pranatal adalah "prenatal" ... supaya bayi boleh mempunyai Asid folik sangat awal kehamilan. 

Vitamin B Complex
Secara ringkas ianya diperlukan oleh:· Otak dan Sistem Saraf· Sistem Imun· Kulit· Hormon
Maka ;

 • jika anda PENAT, B-Complex membantu untuk memberikan anda tenaga
 • jika anda adalah HYPERAKTIF, B-Complex membantu untuk menenangkan anda ke bawah

DAN jika anda perlukannya silalah hubungi saya terutama untuk bulan Julai 2015 yang istimewa ini, kerana promosi TERBAIK untuk vitamin B-Complex, beli 6 PERCUMA 1.
Kalau anda hanya nak beli 1 boleh klik ni oke, hanya RM53.75
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ee3c0316a1a0eb0a868d14544dc80c9a

Untuk tips percuma dan konsultasi serta HARGA ISTIMEWA
✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat
✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/
✉ Email: hartini.badri@gmail.com
✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952
➲ COD Area: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...