Wednesday, January 21, 2015

^Penapis Buah Pinggang Bocor Yang Dialami Suamiku Kini Kembali Normal Dengan VIVIX (Nephrotic Syndrome)^

Ye betul!! Penapis Buah Pinggang Bocor (Nephrotic Syndrome) yang suamiku alami sebelum ini KINI KEMBALI NORMAL dengan VIVIX. Inilah yang akan saya kongsikan hari ini.
Bismillahirrahmanirrahim. Setinggi-tinggi kesyukuran saya panjatkan pada YANG MAHA BERKUASA atas berita gembira yang kami terima semalam.Bagi yang mengikuti kisah yang saya kongsikan sebelum ini, suami saya disahkan menghidap penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor atau dikenali sebagai Nephrotic Syndrome. Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang. Di dalam buah pinggang yang normal, glomeruli sejenis penapis halus di dalam buah pinggang, berfungsi untuk yang menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing.Di dalam nephrotic syndrome, glomeruli atau penapis ini telah rosak atau bocor. Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap daripada badan. Ini dipanggil PROTEINURIA. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.
Normal urine memang sepatutnya tak mengeluarkan protein. Sebab protein adalah zarah saiz besar yang tak.dapat lalu.pada penapis buah pinggang. Tapi.dengan keadaan.tententu, penapis bocor, protien boleh keluar.


BAHAYA KE?APA KOMPLIKASI PENYAKIT NEPHROTIC SYNDROME?
Kalau tak bahaya saya takkan risaukan keadaannya. Penyakit ini akan membuatkan tangan bengkak, kaki bengkak, kadangkala sehingga ke perut. Ada kes sehinggakan pesakit tak mampu untuk bangun berjalan.Selain itu berat badan naik mendadak dan perut buncit. Komplikasi lain antaranya darah tinggi, kolesterol dan antibodi badan akan menjadi lemah maka pesakit mudah terkena jangkitan kuman yang boleh membawa maut. Ada kes air yang berkumpul di selaput paru-paru dan tisu badan menjadi tempat pembiakan kuman seterusnya menyebabkan jangkitan paru-paru.buah pinggang
Yang pasti komplikasi yang paling menakutkan ialah kegagalan fungsi buah pinggang peringkat akhir di mana buah pinggang tidak lagi dapat berfungsi.


Boleh rujuk selebihnya di sini PENAPIS BUAH PINGGANG SUAMIKU BOCOR (Nephrotic Syndrome) .


Kisah di atas saya kongsikan setelah penggunaan VIVIX selama sebulan lebih iaitu sebotol Vivix. Alhamdulillah pada masa itu terdapat perubahan pada bacaan protein di dalam air kencing. Selepas nampak ada perubahan, saya minta suami teruskan pengambilan Vivix dan cuba sedaya upaya untuk konsisten. Ikhtiar kami satu sudu kecil setiap malam. Itupun dalam seminggu kadangkala termiss juga sekali dua. Dalam tempoh itu suami masih teruskan pengambilan ubat sepertimana yang diberi oleh Doktor dan tetap menjalani pemeriksaan berkala. Adakala sampel urin (air kencing) dikumpul dalam masa 24 jam dan dihantar ke makmal untuk dianalisa.


Jujur saya katakan,masa saya berkongsi cerita dengan seorang kawan yang suaminya juga menghidap penyakit yang sama saya agak tergugat dan risau akan baik kah suami saya. Suaminya bergantung dengan ubat hospital sudah 2 tahun tetapi tiada perubahan. Sedihnya bila tahu tentang itu. Bagaimanapun saya teruskan ikhtiar dengan Vivix.

KEPUTUSAN SETELAH PENGGUNAAN VIVIX SELAMA 3BULAN
Semalam setelah 3bulan menggunakan Vivix, semalam 19 Januari 2015 suami saya ada temujanji dengan Doktor seperti biasa dan ALHAMDULILLAH syukur sangat bila Doktor maklumkan keputusan bacaan urin menunjukkan TIADA LAGI PROTEIN DI DALAM URIN. ALLAHUAKBAR. Allah saja yang tahu betapa bersyukurnya saya bila dapat berita tu. Terima kasih Allah. Terima kasih VIVIX yang menjadi asbab pemulihan suami saya. Allahuakbar. Allah sembuhkan jua.testimoni vivix buah pinggang


nephrotic syndrome


Apalah sangat harga ringgit yang dilaburkan berbanding dengan nilai buah pinggang suami saya. Berbanding dengan nikmat kesihatan untuk insan yang kita sayang. Saya sanggup berhabisan wang ringgit berbanding kehilangan buah pinggangnya.Ye dia adalah insan yang saya sayang, cinta hati saya, ayah anak-anak syurgaku, pemilik tulang rusukku. Saya percaya, jika anda di tempat saya, anda juga akan melakukan benda yang sama. Bantu orang yang kita sayang untuk menjadi lebih sihat walau apa cara sekalipun. Shaklee selamat semulajadi dan berkesan. Sebab itu saya bukan saja menjualnya tapi juga kami sekeluarga menggunakannya.


Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah. Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

TERKINI: IKUTI TESTIMONI EKSLUSIF BERSAMI SUAMI SAYA  

Lagi testimoni Vivix untuk masalah ini

Testimoni Vivix: Nephrotic Syndromehttps://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f4655a2b707853f1b118e0dadc52f9ba

Atau hubungi saya
Untuk tips percuma dan konsultasi serta HARGA ISTIMEWA 

✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat 
✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/ 
✉ Email: hartini.badri@gmail.com 
✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952 
➲ COD Area: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River

1 comment:

  1. Alhamdulillah syukur pada Allah....
    Terima kasih atas perkongsian puan tini.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.