Monday, July 22, 2013

^GLA COMPLEX UNTUK SIAPA^

GLA COMPLEX HARGA TERMURAH??

Wahhh memang la bulan Julai ni bulan promo untuk GLA Complex. Kebabom punya harganya menjunam jatuh. Memang syok la semua pakat memborong kan. Beli 6 percuma 1, tak rugi pon beli banyak, expired date lambat lagi kan. Tak pun kongsi-kongsi dengan kawan. Beli 1 boleh ke? Boleh sayang, beli 1 pon boleh. Harga kasih sayang semestinya.


Siapakah yang memerlukan GLA-COMPLEX?

  • Kencing Manis
  • Ingin hamil
  • Haid tidak teratur (untuk kesuburan)
  • Pesakit kencing manis
  • Arthritis
  • GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak, dan kekejangan pada waktu pagi
  • Payudara fibrocystic
  • Bermasalah kulit
  • Osteoporosis
  • PMS (meredakan senggugut)
  • Alahan.
  • Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD).
  • Ketagihan lkohol.
  • Kanser (cyst dan fyboid)
  • Tekanan Darah Tinggi dan Penyakit Jantung.
  • Ulser
  • Kuruskan badan
  • lelaki yang telah andropaus (menopaus bagi lelaki)
  • orang dewasa dan juga bagi wanita yang telah menopaus
  • untuk kanak-kanak (potong gel dan campurkan bersama makanan),
  • remaja yang membesar,
  • ibu menyusu

Siapa Tidak Perlu GLA-COMPLEX
  • IBU YANG HAMIL - GLA tidak boleh digunakan semasa hamil kerana mereka boleh merosakkan janin dan mencetuskan kelahiran awal.
  • SAWAN - Omega-6 tambahan tidak perlu diambil jika anda mempunyai sawan. GLA yang tinggi boleh meningkatkan risiko sawan.
Apa hebatnya GLA Complex?
Evening primrose oil atau EPO memang tidak asing bagi wanita dan biasanya digunakan untuk melegakan masalah kewanitaan seperti sindrom pra-haid (PMS), ketidakstabilan hormon, ketidaksuburan dan sebagainya.

Di Shaklee, kami tiada evening primrose oil, tetapi kami ada suplemen yang lebih baik dari EPO, dikenali sebagai GLA Complex.

Tahukah anda, evening primrose oil mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) iaitu sejenis asid lemak yang mempunyai kuasa penyembuhan dan amat berkesan untuk mengatasi masalah kewanitaan seperti di atas

Jadi, kedua-duanya, EPO dan GLA Complex mempunyai kandungan GLA, dalam erti kata lain, kedua-duanya adalah GLA! Tapi mesti ada perbezaan kan, apa kata kita tengok perbezaannya ok...

Kelebihan GLA Complex Shaklee Berbanding EPO
EPO dihasilkan dari bunga evening primrose yang tinggi dengan kandungan GLA, manakala GLA Complex pula dihasilkan dari bunga borage yang mempunyai kandungan GLA yang lebih tinggi iaitu sebanyak 25% berbanding hanya 10% di dalam EPO.

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.

Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.
GLA Complex selalu dikaitkan dengan supplemen yang bagus untuk mengatasi masalah ketidakseimbangan hormon. Tetapi ramai yang tidak tahu bahawa GLA Complex Shaklee mempunyai banyak kebaikan yang lain.

Salah satu daripadanya ialah 'kesuburan' yang mana pasti akan terlintas perkataan 'kehamilan' di minda masing-masing kan? Maka, ramailah yang bertanya, bolehkah GLA Complex ini membantu kehamilan?

InsyaAllah, mengambil suplemen Shaklee juga satu USAHA. Selebihnya berdoalah kepada Yang Satu. :)

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

1) Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?

Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

2) Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. 

Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5. (^_-) 

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur yer.

JOM TENGOK TESTIMONI-TESTIMONI HEBAT TENTANG GLA COMPLEX.











 
 Hubungi Tinie di
✍ PM: https://www.facebook.com/messages/MohSihat
✐ Blog: http://www.mohkitasihat.blogspot.com/
✉ Email: hartini.badri@gmail.com
✆ SMS/WhatsApp: 012-2812952
 ➲ COD Area: Lumut, Manjung, Sitiawan, Lekir Tanjung Malim ,Slim River

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.